HEP

Arhitektura

Dodijeljene medalje

Dinko Peračić i Roman Šilje, autori projekta "Građevinski fakultet Osijek" dobitnici su Medalje za arhitekturu, novoutemeljene godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata, a laureat Medalje za konceptualni pothvat je arhitektonski studio 3LHD za koncept (izložbu) "3LHD INTERAKCIJE", priopćeno je iz HKA.

Tjedan dizajna

Republika Austrija zemlja je partner ovogodišnjega Tjedna dizajna Zagreb (#tdzg), otvorena u utorak navečer u Kući za ljude i umjetnost Laubi, to je četvrto 'izdanje' te gospodarsko-kulturne, izlagačke i promotivne manifestacije koja prvi put dosad ima i temu - pitanje "U čemu je problem" kojom se želi istaknuti da je dizajn puno više od mode, stylinga ili marketinškog alata.

Zvonimir KUHTIĆ - Hina

Drugo izdanje festivala Design District Zagreb održat će se od 13. do 18. lipnja a organizatori su najavili uvođenje dodatnih sadržaja, dulje trajanje manifestacije i veći naglasak na ekologiju i održivi razvoj, te su pozvali zainteresirane dizajnere, arhitekte, likovne umjetnike i druge stvaraoce da se prijave za sudjelovanje u projektu kojemu je cilj kroz umrežavanje brojnih kreativnih inicijativa koncentriranih u gradskoj zoni oko zagrebačke Martićeve ulice na nekoliko dana pretvoriti taj dio grada u vibrantno gradsko središte s fokusom na lokalni dizajn, arhitekturu i umjetnost.

Carsten KOALL - EPA - Hina

U srijedu navečer se u Hamburgu nakon višegodišnje gradnje i skandala oko troškova uz nazočnost kancelarke Angele Merkel i predsjednika Njemačke Joachima Gaucka otvara arhitektonski jedinstvena Filharmonija na Labi (Elbphilharmonie).

Više članaka ...

Prijavite se na naš Newsletter