HEP

U Županijskoj palači priređeni prijem za sudionike projekta Erasmus +

U Županijskoj palači priređeni prijem za sudionike projekta Erasmus +

Typography

Prva gimnazija Varaždin domaćin je prve mobilnosti Erasmus + pod nazivom „Amazing race“.

Države partneri na ovoj školi su Kraljevina Španjolska, Finska i Litva, a tema ovoe mobilnosti odnosno projekta je zdravlje u svim njegovim aspektima.

U sklopu projekta, učenici su u pratnji svojih nastavnika posjetili Županijsku palaču u kojoj ih je primila posebna savjetnica župana Natalija Martinčević koja im je tom prigodom zaželjela ugodan boravak u našoj Županiji.

- Naše područje je oduvijek bilo poznato kao područje studenata i učenika, a već 1777 . godine Uršulinke osnivaju prvu djevojačku školu u Hrvatskoj, a jedno vrijeme je ovdje djelovao i političko kameralni studij kao prva svjetovna visokoškolska ustanova u hrvatskim zemljama. Bogatu tradiciju ulaganja u obrazovanje u našoj Županiji nastavlja se i danas. Naime, prva smo županija koja je u jednom mandatu sadašnjeg župana izgradila škole i dvorane koje su omogućile održavanje jednosmjenske nastave, pokrenuli smo rad Centara izvrsnosti, sufinanciramo prijevoz svim srednjoškolcima. Također moram istaknuti kako su nam sve škole uključene u različite EU projekte, a nedavno smo dobili iznimno veliko priznanje. Jedna smo od devetnaest centara izvrsnosti u cijeloj Europskoj uniji - rekla je Natalija Martinčević te čestitala svim sudionicima na sudjelovanju u projektu, a posebno koordinatorici projekta prof. Ivani Žnidarić Kajić.

Upravo se profesorica Žnidarić Kajić zahvalila na prijemu te je naglasila važnost Županije kao osnivača u razvoju škole.

- Varaždinska županija nam zaista daje potporu u svemu, podržava nas i mi smo na tome zahvalni. Drago mi je da smo imali prilike obići prekrasnu Županijsku palaču jer našim dragim prijateljima iz Španjolske, Litve i Finske imamo puno toga za pokazati. U svibnju slijedeće godine odlazimo u Litvu, i sigurna sam da će i nama tamo biti lijepo - rekla je Žnidarić Kajić.

Prijemu je nazočila i ravnateljica Prve gimnazije prof. Janja Banić, a nakon prijema gosti su obišli Županijsku palaču.

Prijavite se na naš Newsletter