HEP

Na FOI-ju održan 8th Student's Symposium: Research Topics and Intercultural Learning in the International Context

Na FOI-ju održan 8th Student's Symposium

Typography

18. lipnja, svečanim otvorenjem započeo je 8. studentski simpozij koji Fakultet organizacije i informatike realizira sa odabranim američkim sveučilištima.

Simpozij je bio namijenjen nastavnicima, studentima te svim zainteresiranim pojedincima koji su željeli steći nova znanja, kompetencije, a isto tako dobiti priliku za umrežavanje u međunarodne timove.

Partneri na ovogodišnjem simpoziju bila su Sveučilišta iz SAD-a (Carlow University, Pittsburgh, Pennsylvania, DePaul University, Chicago, Illinois, University of Illinois at Chicago, Illinois, University of South Carolina, Columbia, South Carolina, University of Central Florida, Orlando, Florida) te Fakultet organizacije i informatike kao domaćin.

Od 15. do 17. lipnja, profesori i studenti sa američkih sveučilišta imali su prilike pobliže upoznati Varaždin i okolicu. Između ostalog posjetili su dvorac Trakošćan i Ekomuzej čipke i čipkarstva u Lepoglavi, te proveli jedan dan u Termama Sveti Martin.

18. lipnja, tijekom svečanog otvorenja, gosti sa američkih sveučilišta i nastavnici FOI-ja održali su kratke i zanimljive prezentacije. Idućeg dana gosti su imali prilike posjetiti Tehnološki park Varaždin te Dječji vrtić Varaždin.

20. lipnja, predstavnicima američkih sveučilišta predstavili su se Studentski zbor FOI-ja i Centar za volontiranje i humanitarni rad FOI.

U nastavku tjedna, profesore i studente sa američkih sveučilišta očekuje posjet Plitvičkim jezerima i Dalmaciji.

Drugi dio Simpozija se planira na jesen u SAD-u i online tijekom studentske poster sekcije na Ceciis konferenciji u rujnu ove godine.

Zanimljivo je da je jedna od inicijatorica Simpozija prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja RH, koja je bila članica inicijalnog tima prije 9 godina.

Prijavite se na naš Newsletter