HEP

Otvoreni 4. Festival matematike

Otvoreni 4. Festival matematike

Typography

U sportskoj dvorani Gospodarske škole Varaždin, a u organizaciji Varaždinske županije, Županijskog stručnog vijeća učitelja matematike Varaždinske županije te Centra izvrsnosti za matematiku Varaždin otvoreni je 4. Festival matematike.

Na Festivalu sudjeluje 1000 učenika i oko 160 mentora iz gotovo svih osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije, ali i Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske županije.

Otvorenju su prisustvovali i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, predsjednik Županijske skupštine mr.sc. Alen Runac, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek te predsjednica Savjeta za obrazovanje, gospodarstvo i međuregionalnu suradnju Varaždinske Županije prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep.

Nakon pozdravnih riječi predstavnika Županijskoga stručnog vijeća nastavnika i učitelja matematike i Centra izvrsnosti za matematiku, profesora Branka Topića prisutnima se obratio župan Čačić kako je težnja prema izvrsnosti podloga za sve aktivnosti na području obrazovanja.

- Posebno je zanimljivo STEM područje. Itekako je važno razvijati sposobnost razmišljanja, logičkog zaključivanja, i možemo reći da, ako je atletika "majka svih sportskih disciplina", onda je matematika pretpostavka za tu vrstu razmišljanja. Izuzetno smo ponosni na rezultate koje tu postižemo, a dovoljno je reći da na državno natjecanje ide 10 posto učenika iz Varaždinske županije u kojoj živi tek negdje oko 4 posto hrvatskog stanovništva. Dakle, dva i pol puta više u odnosu na sve druge, odavde ide nadarenih učenika, jer su se plasirali zahvaljujući svojem znanju, odnosno kvaliteti obrazovanja – rekao je župan Čačić.

Inače, na samome Festivalu će se učenici natjecati u pojedinačnom i ekipnom rješavanju zadataka iz matematike. Festival počinje u 10 sati svečanim otvorenjem u Gospodarskoj školi Varaždin, a planirani završetak je u 17,00 sati.

Opširnije o tvrtki/instituciji na poveznici

Prijavite se na naš Newsletter