HEP

Projekt e-Škole na kojem kao jedina viskoškolska institucija sudjeluje i Fakultet organizacije i informatike Varaždin uvršten među 12 najboljih edukacijskih projekata na svijetu

Projekt e-Škole na kojem kao jedina viskoškolska institucija sudjeluje i Fakultet organizacije i informatike Varaždin uvršten među 12 najboljih edukacijskih projekata na svijetu

Typography

U sjedištu organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO), u Parizu, 7. ožujka dodjeljeno je priznanje pilot projektu „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ kao jednom od 12 najboljih projekata na svijetu u području primjene IKT-a u obrazovanju za 2017. godinu.

Fakultet organizacije i informatike Varaždin sudjeluje u projektu kao jedina visokoškolska institucija partner na projektu. Projekt obuhvaća dva ključna područja: informatizaciju poslovnih i nastavnih procesa te primjenu IKT-a u obrazovanju, pa je i sama implementacija projekta razdvojena na dva strateška projekta (Projekt A i projekt B), koji se financiraju i provode kroz dva različita operativna programa. Koordinator projekta A je prof. dr. sc. Vjeran Strahonja, a koordinatorica projekta B je izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) proglasila je pilot projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ jednim od 12 najboljih projekata na svijetu u području primjene IKT-a u obrazovanju za 2017. godinu. Konkurencija je bila velika i sastojala se od 143 prijavljena projekta iz 79 zemalja svijeta.

Kao predstavnice pilot projekta „e-Škole“ nagradu su primile Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja, te Branka Vuk, pomoćnica CARNET-a za podršku obrazovanju. Ujedno su prisutnima predstavile projekt e-Škole.

U sklopu dodjeljivanja nagrade međunarodni žiri odabire dva najbolja projekta i deset finalista, a svake godine natjecanje ima i specifičnu temu. Za 2017. godinu tema je bila „Korištenje IKT-a u svrhu sveobuhvatnijeg pristupa kvalitetnom obrazovanju“ te su posebno vrednovani projekti čiji je cilj omogućiti približavanje visokokvalitetnog obrazovanja socio-ekonomskim skupinama u nepovoljnijem položaju.

Nagrada „UNESCO King Hamad bin Isa Al-Khalifa“ od 2005. godine prepoznaje inovativne načine korištenja novih tehnologija u širenju obrazovnih mogućnosti kroz pružanje pristupa kvalitetnom obrazovanju te omogućavanje cjeloživotnog učenja. Nagradu financira Kraljevina Bahrein, a dodjeljuje se pojedincima i organizacijama koje provode izvrsne projekte s ciljem poboljšanja poučavanja i učenja u digitalnom dobu.

Nositelj projekta je CARNET, a voditeljica projekta je zamjenica ravnatelja Andrijana Prskalo Maček. (preneseno sa http://www.carnet.hr/novosti/novosti?news_id=4632).

Prijavite se na naš Newsletter