HEP

Na Fakultetu organizacije i informatike uskoro počinje 6. Tjedan karijera

6. Tjedan karijera

Typography

Od ponedjeljka, 16. do petka, 20. listopada, na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu održat će se šesti po redu Tjedan karijera u organizaciji FOI-evog Centra za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK).

Ove godine na Tjedan karijera dolazi čak 44 poduzeća koji će od ponedjeljka do četvrtka održati sveukupno 33 stručna predavanja i 23 radionice. Glavni dan Tjedna karijera bit će u petak, 20. listopada kada će se održati motivacijski govori od strane renomiranih osoba iz IT područja, a poslodavci će se studentima predstaviti putem idejnih prezentacija (pitcheva) te na štandovima u sklopu „karijernog špancira“.

Na kraju dana će se ovaj važan karijerni događaj začiniti i nezaobilaznim studentskim partyjem. Tjedan karijera događaj je usmjeren na karijerno promišljanje te povezivanje poslodavaca, alumnija i studenata, a najveća ovogodišnja novost je „karijerni špancir“, odnosno dio programa kada će poslodavci „zauzeti“ FOI hodnike te se umrežavati s potencijalnim budućim zaposlenicima, a studenti će imati prilike sagledati širu sliku o tržištu rada te upoznati svoje potencijalne poslodavce.

Ove godine u sklopu Tjedna karijera, u četvrtak će se održati i AISEC konferencija „Business in Practice“ koju organiziraju FOI studenti uključeni u AIESEC Varaždin uz podršku Centra za podršku studentima i razvoj karijera FOI. Također, u petak će se održati i Okrugli stol na temu razvoja karijernih centara na visokim učilištima, uz podršku Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Petak, 20. listopada, kao glavni dan tjedna karijera, započet će s predavanjem poznatog hrvatskog poduzetnika i investitora, Nenada Bakića, na temu „Croatian Makers – stvaranje kulture uspjeha“. Nakon pauze počinje (studentima) najzanimljiviji dio programa, „Employer pitches“, gdje će se 30-ak poslodavaca kratkim idejnim prezentacijama (pitchevima) boriti za naklonost studenata, odnosno titulu najboljeg poslodavca. Slijedit će idejne prezentacije (pitchevi) o studentskim praksama i prilikama, nakon čega će se poslodavci preseliti u FOI hodnike na dio programa „karijerni špancir“.

Na 6. Tjednu karijera sveukupno će sudjelovati više od četrdeset poslodavaca kojima se zahvaljujemo na interesu te na cjelokupnom doprinosu ovogodišnjem Tjednu karijera. Oni su: Acceleratio d.o.o., Adecco d.o.o., APIS IT d.o.o., Asseco SEE d.o.o., Async Labs, Comminus d.o.o., CS Computer Systems d.o.o., Degordian, ecx.io croatia d.o.o., Ekobit d.o.o., Ericsson Nikola Tesla d.d., Ernst & Young d.o.o., Erste&Steiermarkische Bank d.d., Exapoint Solutions AG, Financijska agencija, Gideon Brothers d.o.o., GlobalLogic d.d., IGEA d.o.o., Inchoo d.o.o., Infinum d.o.o., Infobip d.o.o., Infodesign d.o.o., King ICT d.o.o., Megatrend poslovna rješenja d.o.o., Mercury Processing Services International d.o.o., Metro Cash & Carry d.o.o., Mobilisis d.o.o., NTH Mobile d.o.o., Privredna banka Zagreb d.d., Perpetuum Mobile d.o.o., Pet Minuta d.o.o., PLIVA Hrvatska d.o.o., Poslovna inteligencija d.o.o., Repsly, Inc., Sedam IT d.o.o., Styria medijski servisi d.o.o., svinaweb d.o.o., Trikoder d.o.o., Undabot d.o.o., UpchainXLM d.o.o., Vipnet d.o.o., Vollo tehnologije d.o.o., Zagrebačka banka d.d.

Više o programu kroz cijeli tjedan nađite na internetskoj stranici Tjedna karijera (http://cpsrk.foi.hr/tjedan-karijera) te na Facebook eventu.

Opširnije o tvrtki/instituciji na poveznici

Prijavite se na naš Newsletter