HEP

Strateško partnerstvo Podravke i Gammachefa na projektu robota-kuhara

Typography

Koprivnička Podravka i tvrtka Gammachef predstavile su u utorak svoje strateško partnerstvo na projektu robota-kuhara. Gammachef, čiji su idejni začetnici i osnivači Dražen Drnas i Đulijano Nola, je razvio inovativnu robotsku tehnologiju, koja omogućuje da robot-kuhar automatski skuha obrok u jednom loncu.

"Robot-kuhar kuha jelo prema stvarnom receptu potpuno jednako kao što to činimo sami u svojim kuhinjama", rečeno je na predstavljanju.

Predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić istaknuo je kako je budućnost pripremanja i konzumiranja hrane globalni izazov, a Gammachef je upravo u tom segmentu ponudio inovaciju, što je Podravka prepoznala i strateški podržala.

Podravka, dodaje, u skladu s vlastitom inovacijskom strategijom i strategijom rasta, kontinuirano istražuje mogućnosti suradnje sa start-upovima.

"Ulaganje u Gammachef je prvo ulaganje Podravke u start-up, s ambicijom da nastavimo ulaganja u perspektivne projekte ovog tipa, svjesni i potencijalnih rizika s obzirom na nepredvidivost i neizvjesnost koje su uvijek prisutne na otvorenom tržištu. Gammachef je kompanija koja je ponudila inovaciju u pripremi hrane, što i jest u našem fokusu i čvrsto vjerujemo kako će i tržište to prepoznati", rekao je Mršić.

Što se tiče poslovne 2016. godine, čelni čovjek Podravke napominje kako još ne može iznijeti konačne podatke, no može reći da će ovo će biti najbolja godina u povijesti.

"Ovo je završetak jedne faze razvoja Podravke, kreirali smo sljedećih pet godina u kojima želimo kompaniju procesuirati u globalnog igrača", kazao je Mršić, poručujući kako je cilj Podravke "postati najveća multinacionalna kompanija sa sjedištem u Hrvatskoj".

Osnivač Gammachefa Đulijano Nolo je kazao kako su ponosni na partnerstvo s Podravkom koja prepoznaje važnost inovacija za konkurentnost i razvoj.

"Naša misija je pomoći vam da spremite jelo prema vašem omiljenom receptu, ali ovaj put pomoću Gammachefa", izjavio je Nolo te dodao kako je slijedeći korak sklapanje suradnje s tehnološkim partnerom, primjerice proizvođačem kuhinjskih i kućanskih aparata koji će podržati daljnji razvoj tehnologije i komercijalizaciju Gammachefa.

Prijavite se na naš Newsletter