intergrafik 1

Edukacije

Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama

Generalna skupština Ujedinjenih naroda je 1987. godine proglasila 26. lipnja Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakinutog prometa drogama, želeći time ukazati sveukupnoj javnosti na sve veći i rastući javnozdrastveni problem, a s ciljem jačanja svih struktura i institucija koje doprinose smanjenu problema i rada na uspostavljanju društva u kojem neće biti zlouporabe droga.

Kako bi prigodno obilježili međunarodni Dan planeta Zemlje i Svjetski dan knjige, Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac u subotu, 22. travnja 2017. godine, organizira poučno druženje u okviru kojeg će biti predstavljene prva bojanka i slikovnica u izdavaštvu Aquatike te fotomonografija.

Ljudi

Što roboti imaju s rastućom nezaposlenošću? Kako to da čak polovici poslova u svijetu prijeti zamjena robotom i je li to zastrašujuće kako zvuči? Na ta i slična pitanja odgovorit će konferencija ‘People’ koja će se održati u Kraš Auditoriumu u Zagrebu 4. svibnja.

U Županijskoj palači u Varaždinu održana je edukacijska radionica programiranja na BBC micro:bit računalima za županijske dužnosnike i pročelnike. Besplatna radionica je organizirana u sklopu Sporazuma o suradnji u provođenju projekta STEM kompetencije kojeg su potpisali župan Varaždinske županije Predrag Štromar i predsjednik Instituta za razvoj i inovativnost mladih Nenad Bakić.

Mario MRAZOVIĆ - Hina

Hrvatski ured za osiguranje (HUO) predstavio je u utorak akciju kojom želi podići razinu financijskog obrazovanja mladih i u sklopu koje će biti podijeljeno 1800 primjeraka edukativne društvene igre "Manje rizika, više zabave" svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj.

Više članaka ...

Prijavite se na naš Newsletter