fallback

Fakultet organizacije i informatike uspješno predstavljen na Smotri Sveučilišta u Zagrebu

Fakultet organizacije i informatike uspješno predstavljen na Smotri Sveučilišta u Zagrebu

Typography

Fakultet organizacije i informatike i ove je godine sudjelovao na Smotri Sveučilišta u Zagrebu koja se održala u prostorima Studentskog centra u Zagrebu od 23. do 25. studenog.

Fakultet su predstavljali sljedeći studenti i studentice izabrani temeljem natječaja: Igor Rinkovec, Petar Jadek, Patrik Dolovski, Monika Tenšić, Barbara Šajfar, i Kristiana Vitez, koja je bila uključena kao vanjska suradnica i pružila veliku podršku u osmišljavanju i pripremi vizualnog identiteta ovogodišnjeg izložbenog prostora FOI-ja.

Kroz sve dane Smotre Sveučilišta na FOI štandu kontinuirano su bili prisutni spomenuti studenti te djelatnici Centra za podršku studentima i razvoj karijera, stručni suradnici: Romina Kućar, mag.oec., Zoran Tanasić, mag.inf. te Andrea Lach, mag.nov., koordinatorica predstavljanja Fakulteta organizacije i informatike na Smotri Sveučilišta.

Organizacija predstavljanja Fakulteta na Smotri Sveučilišta uključivala je izradu vizuala na temu popularne serije Stranger Things, izradu FOI pečata u stilu serije, pripremu nekoliko računalnih igara koje su posjetitelji mogli isprobati, pripremu NeuroWaves opreme pomoću koje su posjetitelji mogli mislima igrati igre, pripremu foto kutka u kojem su se posjetitelji mogli fotografirati s jedinstvenim rekvizitima te izradu zanimljivih uređaja kao što je "automobil“ na daljinski upravljač pomoću LittleBits opreme.

Nabavljene su i promotivne mozgalice koje su se dijelile kao nagrada za točne odgovore na pitanja o ekonomiji i informatici, a na prijedlog dekana, prof. dr. sc. Nevena Vrčeka, korištene su i HoloLens pametne naočale za prikaz virtualnih elemenata oko samog izložbenog prostora.

U sklopu programa „Najbolje sa Sveučilišta“ Fakultet je predstavio dr.sc. Boris Tomaš s prezentacijom „IOT: Internet of things OR innovation of teaching.“ Svojim
angažmanom, predstavljanje Fakulteta na Smotri Sveučilišta podržali su članovi Uprave Fakulteta, pojedini nastavnici i službe Fakulteta. Posebno žele zahvaliti studentima uključenim u organizacijski tim koji su pokazali marljivost, snalažljivost, komunikativnost, odgovornost i na taj su način omogućili prikladno prezentiranje Fakulteta prema potencijalnim studentima.

Zbog svega navedenog nije čudno da je izložbeni prostor FOI-ja posjetio velik broj maturanata, studenata, FOI alumnija, ali i slučajnih prolaznika. S Fakulteta poručuju kako su ponosni što su uspjeli adekvatno prezentirati Fakultet te odgovoriti na pitanja i nedoumice maturanata zainteresiranih za studijske smjerove FOI-a. Vjeruju da će mnoge od njih uskoro viđati na FOI-ju i upravo to je njihov najveći uspjeh.

FOI je uspješno predstavljen, stvorena je pozitivna timska atmosfera koja se uvelike odrazila u promociji Fakulteta prema maturantima, ali i suradnji i interakciji među kolegicama i kolegama s ostalih sastavnica i raznih tijela Sveučilišta.

Opširnije o tvrtki/instituciji na poveznici