fallback

Nakon 5 godina Erasmus studentska mreža Hrvatska opet u Zagrebu!

Nakon 5 godina Erasmus studentska mreža Hrvatska opet u Zagrebu

Typography

Nakon Dubrovnika, glavni grad Hrvatske od 24. do 26. studenog je postao domaćin Nacionalne platforme Erasmus studentske mreže (ESN) Hrvatska, koji okuplja 90 članova iz 6 gradova diljem Lijepe Naše.

 Sve godine se platforma seli u neki drugi grad. Samu platformu otvorila je predsjednica ESN Hrvatska Petra Lang na Arhitektonskom fakultetu nakon čega je partner konferencije Mag. Iur. Ida Ogulinac iz ureda za međunarodnu suradnju sveučilišta u Zagrebu pričala o važnosti rada ESN Hrvatska te kako sveučilište podupire jednu od podružnica, a to je ESN Zagreb.

Nakon početnih pozdrava nacionalni odbor izložio je svoj rad kroz proteklih nekoliko mjeseci, izvještaj o dosad najuspješnijem Croatian Erasmus Eventu te prezentacija o radu partnera platforme HomeInZagreb. Među ostalim partnerima nalaze se Cockta, Slastičarnica u Zagrebu, Studentski Centar, Chill Out hostel te Turistička zajednica grada Zagreba.

Na samoj konferenciji su radionocu održali i članovi Mreže Mladih Hrvatska čiji je ESN Hrvatska također član. Na platformi prisustvovala su i 3 internacionalna gosta iz Nicossia (Cipar), Olomuc (Češka) te Brno (Češka) kako bi podijelili svoje najbolje prakse te odnijeli kući neke od ESN Hrvatska.

Drugi dan platforme izložen je rad podružnica od strane predsjednice svake podružnice, a to su - Dubrovnik, Osijek, Rijeka, Split, Zadar i Zagreb nakon čega su uzvanici na pauzi za kavu i sajmu mobilnosti mogli saznati više od ostalih članova podružnice.

Također, izložen je i rad vanjskih suradnika kao i nadolazeći Social Inclusion Days koji se događaju u cijeloj Erasmus studentskoj mreži diljem Europe.

Članovi su također sudjelovali na radionicama gdje su upoznavali svoje kolege iz drugih gradova na istim pozicijama, područjima djelovanja ESN Hrvatska, kako se prijaviti na natječaj, kako voditi tim, kako staviti volontiranje u životopis, komunikacijske vještine, vrijednost internacionalnih studenata u lokalnoj zajednici, itd.

Zadnji dan platforme sastojao se od planova za budućnost kao i tekućih događanja te najbitnije od svega dodjele nagrada podružnicama koje su se istaknule u tom periodu gdje je nagradu za najbolju podružnicu odnio ESN Split. Zadnjim danom je i zatvorena konferencija gdje su članovi,uz mnogo znanja i prijateljstva dobili i certifikate o vještinama stečenim tokom platforme u sklopu neformalne edukacije i treninga te se sjetno zaputili kući.