fallback

11. studentska volonterska konferencija "NP Zagreb"

11. studentska volonterska konferencija "NP Zagreb"

Typography

“11. Nacionalna Platforma Zagreb” je trodnevna studentska volonterska konferencija koju organizira studentska volonterska udruga “Erasmus Studentska Mreža Zagreb” u Zagrebu 24., 25. i 26. studenog.

Erasmus Studenska Mreža je najveća internacionalna studentska organizacija koja broji sveukupno 40 000 studenata volontera diljem Europe sa ciljem poboljšavanja kvalitete iskustva studentske razmjene - studentima na razmjeni.

Cilj ove 11. studentske volonterske konferencije je okupljanje mladih i aktivnih volontera unutar same Erasmus Studentske Mreže Hrvatska (ili ESN Hrvatska) koji su željni novih znanja, dijeljenja dobrih praksi te promoviranja mobilnosti. Na samoj konferenciji će sudjelovati članovi iz 6 podružnica ESN-a Hrvatska, a to su Dubrovnik, Osijek, Rijeka, Split, Zadar i Zagreb.

Sama konferencija će pružiti uvid u rad mreže na lokalnoj, nacionalnoj kao i internacionalnoj razini dok iskustva i znanja koje se dijele potiču od iz prve ruke tj. od samih članova koji su proteklih 6 mjeseci pohađali razne edukativne radionice i prezentacije u sklopu same mreže ponajviše u Brusellsu (Belgija), Vilnusu (Litva) , Beogradu (Srbija) itd.

Trodnevni program konferencije će pružiti članovima priliku za učenje, motivaciju, inspiriranje jedno drugoga, dijeljenje ideja te najboljih praksi te planiranja uzbudljivih aktivnosti za ostatak akademske godine, a sastavljen je na dinamičan način putem predavanja, diskusija, radionica i sl.

Sam sadržaj konferencije uključuje predstavljanje već uspješno provedenih događanja ESN-a Hrvatska (primjerice Croatian Erasmus Event), kako je ESN Hrvatska putem EVS program poslao studenta u Brussells, način na koji je ESN uključio međunarodne studente u manifestaciju "Hrvatska volontira" i slično.