fallback

FOI, 23. rujna - Rotary Business Forum na temu obrazovanja za 21. stoljeće

Blaženka Divjak

Typography

U organizaciji Rotary kluba Varaždin 1181 održati će se u subotu, 23. rujna u zgradi Fakulteta organizacije i informatike (FOI) u Varaždinu, s početkom u 10 sati,  šesti Rotary Business Forum pod nazivom „Obrazovanje za 21. stoljeće“.

Pozivajući zainteresirane Rotarijance i publiku organizatori poručuju:
- Aktualnost teme nije mogla mimoići niti rotarijansku zajednicu. Ovim forumom želimo dati svoj doprinos i uključiti se u raspravu o tome kako treba izgledati obrazovanje i obrazovni sustav u Hrvatskoj koji će odgovarati vremenu u kojem živimo sada i koje tek dolazi.

Pitanja na koje ćemo pokušati dati odgovore su: Što gospodarstvo treba za svoj razvoj: što nam je potrebno za razvoj cijele naše domovine; što će osim plaće zadržati mlade i obrazovane ljude u Hrvatskoj i je li reindustrijalizacija pravi odgovor ili napredak treba tražiti u novim industrijama koje se tek rađaju.

Predavači su: prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske (predavanje „Obrazovna reforma – najvažnija reforma u Hrvatskoj“),prof. dr. sc. Ivan Đikić, Sveučilišna bolnica Sveučilišta Goethe u Frankfurtu, (predavanje „Budućnost mladih u Hrvatskoj“),prof. dr. sc. Ivica Puljak, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu (predavanje „Što (još) ne znamo“) i Saša Cvetojević, poduzetnik i investitor (predavanje „Budućnost je sada, a gdje smo mi?“).

Ovom, već tradicionalnom 6. Rotary Business Forumu, prisustvovat će i guverner hrvatskog Districta 1913, Dubravko Kušeta te mnogobrojne rotarijanke i rotarijanci. S obzirom da se Forum održava u vrijeme Varaždinskih baroknih večeri u Varaždinskoj katedrali sudionici će istog dana s početkom u 19 sati moći nazočiti glazbeno-scenskoj sintezi mađarske književnosti i Bachovih djela - „Čovjek je ovdje nedostatan za ljubav“ u izvedbi Xaver Varnus & Balazs Barnkopf (Madžarska) na orguljama, uz glumce Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.