fallback

Poznati rezultati ljetnog roka upisa u srednje škole Varaždinske županije

Varaždinska gimnazija

Typography

U srednjim školama Varaždinske županije završen je prvi – ljetni rok upisa učenika u prve razrede.

 Najveći broj upisanih učenika- njih 30% - je u gimnazijskim programima, a slijedi područje strojarstva, brodogradnje i metalurgije sa 14%. U tom području, koje obuhvaća deficitarna i lako zapošljiva zanimanja, daleko smo iznad hrvatskog prosjeka od 9,5%.
U području ekonomije, trgovine i poslovne administracije upisano je 11,5% učenika, a 9% učenika odlučila se za zanimanja iz područja elektrotehnike I računalstva.

Prema trenutno dostupnim podacima iz Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole, u prvom su roku sva mjesta popunile Prva i Druga gimnazija Varaždin te Medicinska škola Varaždin. U Elektrostrojarskoj školi slobodno je još 17 mjesta, u Gospodarskoj 12, u Strojarskoj i prometnoj školi 5, a u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi 38 mjesta. U Srednjoj školi Ivanec za jesenski je rok ostalo nepopunjenih još 12 mjesta, a u Srednjoj strukovnoj školi njih 40. Još 28 mjesta slobodno je u Srednjoj školi Ludbreg, u Srednjoj školi "Arboretum Opeka" u Marčanu 23 mjesta, a u Srednjoj školi Novi Marof nepopunjeno je 6 mjesta.

Mjesta ima i u privatnim srednjim školama: Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti može primiti još 6 učenika, Prva privatna gimnazija s pravom javnosti njih 4, a Privatna varaždinska gimnazija s pravom javnosti još 19 učenika.

Inače, osnovne škole na području Varaždinske županije ove školske godine završilo je 1683 osmaša. Prema dostupnim podatcima iz Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole trenutno je 1887 učenika upisalo neku od srednjih škola na području naše županije. Tako su i ovi upisi pokazali da je kvalitetan obrazovni sustav Varaždinske županije prepoznat i van njenih granica pa će i iduće školske godine 200-tinjak učenika iz drugih županija polaziti neku od naših srednjih škola.