intergrafik 1

Obrazovanje

"Kraljeve trešnje"

„Svakog lipnja u godini, ovdje u Kraljevu vrtu u Čakovcu jako je zanimljivo i užurbano. Muzej Međimurja Čakovec u dvorištu rodne kuće slikara Ladislava Kralja Međimurca organizira tradicionalnu manifestaciju Kraljeve trešnje.

Ispiti državne mature

Provedba ispita državne mature u školskoj godini 2016./2017. počinje u utorak, 6. lipnja, ispitima iz psihologije i informatike, a u ljetnom roku ispitima će pristupiti više od 31 tisuće učenika hrvatskih gimnazija i srednjih škola te gotovo 5600 kandidata izvan redovnoga sustava obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Druga gimnazija

Nastavničko vijeće i ravanteljica Druge gimnazije Varaždin, Zdravka Grđan i pozivaju zainteresirane roditelje i učenike osnovnoškolaca da dođu u Drugu gimnaziju, Hallerovu aleju 6a, 2. lipnja u vremenu od 8 do 13 sati na «Dan otvorenih vrata».

Predrag Štromar

Nakon što je srednjim školama u Varaždinskoj županiji upućen dopis Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske u kojem stoji Vladina Odluka o kriterijima i načinu financiranja troškova prijevoza za lipanj, gdje je navedeno kako se u lipnju maturantima koji završavaju gimnazijske programe (su)financiraju pojedinačne karte za dane pohađanja obveznih ispita državne mature, iz čega proizlazi da učenici koji nisu pohađali srednju školu prema gimnazijskom programu nemaju pravo na sufinanciranje prijevoza, župan Varaždinske županije Predrag Štromar donio je odluku kako će troškove sufinanciranja prijevoza pokriti Varaždinska županija.

Vilim Simon i Tomislav Gregur

Učenicima koji u školskoj godini 2017/2018 upišu obrazovni program za mesara Mesna industrija Vajda d.d. ponudit će stipendiju tijekom cijelog srednjoškolskog obrazovanja.

Međunarodni dan bijelih traka

Druga gimnazija Varaždin i Udruga veterana 7. gardijske brigade Puma zajedno su obilježili Međunarodni dan bijelih traka i time poslali snažnu podršku Prijedoru, gradu s najvećim brojem ubijenih, progonjenih, silovanih, maltretiranih, zatvorenih u logore, opljačkanih i razorenih obitelji Bošnjaka i Hrvata.

Više članaka ...

Prijavite se na naš Newsletter