intergrafik 1

Znanost

Solarna eklipsa

Deseci tisuća, možda i milijuni ljudi krenut će u ponedjeljak na put kako bi promatrali potpunu pomrčinu Sunca duž Sjedinjenih Država. Sobe u hotelima i u privatnom smještaju u takozvanoj "zoni potpune pomrčine" bukirane su.

SPACE SATURN CASSINI SPACECRAFT MISSION

Gotovo 20 godina nakon lansiranja, NASA-ina letjelica Cassini uskoro će završiti svoju misiju do sada najdubljim poniranjem u Saturnovu atmosferu u kojoj će naposljetku izgorjeti.

Lemmy Kilmister

Po Ianu "Lemmyju" Kilmisteru, prije dvije godine preminulom frontmenu britanske heavy metal skupine Motorhead, grupa znanstvenika nedavno je nadjenula ime jednom izlošku londonskoga Prirodoslovnog muzeja, preciznije zastrašujućem primjerku prapovijesnoga primitivnog krokodila.

Konferencija za medije Mreže mladih Hrvatske

Iz Mreže mladih Hrvatske (MMH) u subotu su pozvali nositelje političke vlasti da prihvate mlade, koji imaju i znanje i želju i volju, kao aktivne aktere u društvu te su najavili prosvjed na prvi dan jesenske sjednice Hrvatskog sabora s porukom da mladi zaslužuju kvalitetne i sigurne poslove koji bi im omogućili dostojanstven život.

Više članaka ...

Prijavite se na naš Newsletter