Poliester Brajdic

Fuliranje u Zagrebu

Fuliranje u Zagrebu

Typography

Na glavnom trgu, Trgu bana Jelačića, na Zrinjevcu, na Trgu Kralja Tomislava, na Strossmayerovom trgu, na Strossmayerovom šetalištu, na 17 mjesta u Zagrebu aventska su događanja.

Fuliranje je na Strossmayerovom trgu. Inače fuliranje u zagrebačkom govoru znači udvaranje pa se na "Štrosu" udvara posjetiteljima programima pod nazivom Life is a circus. Na tom trgu, između Zrinjevca i Tomislavca smjestili su se restorani i barovi s posebno osmišljenim gourmet street food varijacijama - od gulaša, istarske supe, brudeta i maneštruna, jela s roštilja, street sarmica do kreativnih burgera i raskošnog carstva sočnih kobasica.

Suptilno fuliraju Restorani Time, RougeMarin, Murter-vrata Kornata, elToro, 50 burger&champagne bar, Mason, bistro Pod zidom, Kod Likote, Wurst bar, Berlin (prošlogodišnje najbolje kobasice Adventa), Meat the King, Red carpet kobasice, Lumperaj, Sljeme,Plac, Vruća kuća, Master Grill, Nonina tajna i Casa Blanca. Osim već tradicionalnih germ knedli i knedličica , fritula i palačinki, tu su i browniji u kupki od čokolade, ručno rađene praline, macaronsi, murterske hroštule, apple pie fritula by Hromalić i churrosi.

Zagrijati se može uz razna pića, od kuhanih i nekuhanih vina, punčeva,zimskih koktela, toplih čokolada,aromatičnih čajeva, pjenušaca, raznih žestica među kojima su Pernod Ricarda, rakije u najneobičnijim kombinacijama, a za ljubitelje blažih okusa tu su Staropramenove zlatne pivske kapi. Nastupaju Ginglebells, Rakijarnica i Aura, Gost&ona, T&T, Clown bar, TV bar i Mosorog.

Na fulirarenje se može doći i s psom jer je Pasja pekarna za njih je pripremila blagdanske slastice, ogrlice i kaputiće, a uskoro premijerno na Fuliranju otvaraju i pseći restoran. Uređeni su selfie pointovi a u Clown kućici može se pokušati žonglirati ili klaunirati.

Najmlađe očekuje Začarani grad Here be dragons s dječjim programima, dječji vrtuljak i dječji vlakić Cirkus. Svakog dana, osim ponedjeljka i utorka, od 19 do 20 sati s njima će se družiti i učiti ih raznim vještinama i klaunska družina – žongleri, klaunovi i hodači na štulama.
Za ritmove i beatove zaduženi su mladi urbani bendovi i DJ'i . Plesati će se uz jazz, rockabilly, soul i pop ritmove One Dread, Soul Stash, B&the bops, Maju Rivić i mnoge druge.

Fuliranje traje do 1.1.2018. Na Badnjak i Staru godinu organizira se doček uz sjajan bend od 12 do 3 sata.

Prijavite se na naš Newsletter