Poliester Brajdic

Održano prvo godišnje primanje roditelja novorođenih beba u Općini Maruševec

Održano prvo godišnje primanje roditelja novorođenih beba u Općini Maruševec

Typography

U povodu obilježavanja Dana Općine i blagdana Svetog Jurja, u prostorijama Općine Maruševec održano je primanje roditelja beba rođenih u protekla 4 mjeseca.

Dvanaestero roditelja primili su načelnik Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar. Tom je prilikom načelnik Šprem istaknuo zadovoljstvo što obilježavanje Dan Općine Maruševec započinje na najljepši mogući način. - Drago mi je što primanjem naših najmlađi sugrađana započinju Dani Općine Maruševec. Brigu o svim našim sugrađanima Općina danas vodi od njihovog rođenja pa kroz odrastanje. Iako nam demografska statistika ne govori u prilog kao i u većini drugih općina i gradova, nastojimo našim mladim obiteljima pomoći kroz niz socijalnih mjera za koje je u općinskom proračunu osiguravamo milijun i pol kuna - naglasio je načelnik Šprem.

Opcina Marusevec novorodeni 02 2019

- Radi se o financiranju naknada za novorođenu djecu, sufinanciranje vrtića, male škole, produženog boravaka učenika u školama, školskog prijevoza, školske kuhinje za djecu slabijeg imovinskog stanja, nabavke radnih bilježnica za sve učenike osnovne škole, škole plivanja i naravno, stipendije za studente. Mladim obiteljima Općina Maruševec danas isplaćuje 1.500 za prvo, 2.000 za drugo i 3.000 kuna za treće i svako sljedeće dijete. To je samo jedna od mjera u cilju zadržavanja djece i obitelji na području naše prekrasne općine - rekao je zamjenik načelnika Mario Klapša, dok je predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar čestitao roditeljima na prinovama i zaželio im puno zdravlja i sreće u odrastanju.

Prijemu roditelja novorođenih beba nazočio je i župnik Župe Svetog Jurja Maruševec Krunoslav Milovec, koji je bebe darivao prigodnim poklonima.

Opcina Marusevec novorodeni 03 2019

Opcina Marusevec novorodeni 04 2019

Opcina Marusevec novorodeni 06 2019

Opcina Marusevec novorodeni 08 2019

Opcina Marusevec novorodeni 09 2019

Opcina Marusevec novorodeni 11 2019

Opcina Marusevec novorodeni 12 2019

Prijavite se na naš Newsletter