Poliester Brajdic

Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku

Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku

Typography

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec nastavlja s podjelom prehrambeno-higijenskih paketa iz FEAD projekta za 87 potrebitih građana Lepoglave.

Nova pošiljka prehrambenih i higijenskih paketa iz projekta ''Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku'' stigla je u Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, a ubrzo nakon toga i u Lepoglavu gdje su ih volonteri sortirali za subotnju podjelu.

- Nadogradnja gradskog sustava socijalne pomoći potpomognut dobrom suradnjom koordinatora iz Crvenog križa usmjeren je na ublažavanje siromaštva kod socijalno najpotrebitijih skupina, samaca i obitelji čime se unapređuje kvaliteta njihovog života., a podjelom ovih paketa pomoći ćemo 87 naših građana – kazao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Osnovni paket hrane sadrži najvažnije namirnice za jednu osobu te će se dijeliti odraslima i starijim maloljetnicima dok su za djecu, ovisno o uzrastu, namijenjene dvije vrste paketa s dodatnim namirnicama za dječju prehranu. Na isti su način razvrstani i paketi higijenskih potrepština – ovisno o uzrastu.

Osim u Lepoglavi, podjelom će ukupno biti obuhvaćeno 407 korisnika s područja Ivanca, Bednje, Donje Voće, Klenovnika i Maruševca koji udovoljavaju kriterijima iz FEAD projekta, a vrijednost prehrambenih paketa koji će biti podijeljeni iznosi 49.782,32 kn dok je vrijednost higijenskih paketa 18.171,81 kn. Ovih 407 korisnika živi u 336 obitelji.

Osiguranjem paketa hrane i higijene korisnicima projekta ublažava se siromaštvo kod socijalno najpotrebitijih skupina, samaca i obitelji, te se unapređuje kvaliteta njihovog života. Osim navedenih aktivnosti podjele paketa hrane i paketa higijenskih potrepština, u sklopu projekta provoditi će se provedbene mjere u području financijske pismenosti i upravljanja kućnim budžetom, te primjena antibiotika kod liječenja djece, a kao dodatna aktivnost, 8. travnja u prostorima Gradskog društva Crvenog križa u Ivancu održati će se i edukacija za dio korisnika iz FEAD program na temu 'Upravljanje kućnim budžetom'.

Dodajmo i podatak kako će završetkom druge podjele vrijednost prehrambenih i higijenskih paketa u obje podjele iznositi gotovo 140.000,00 kn, a podijeliti će se 18 tona hrane i higijene.

Prijavite se na naš Newsletter