Poliester Brajdic

Taxify postao Bolt

Taxify postao Bolt

Typography

Novo ime Bolt predstavlja brzo i jednostavno kretanje i savršeno reprezentira viziju tvrtke.

Taxify, vodeća europska platforma za prijevoz na zahtjev, danas je objavila promjenu imena u Bolt i novi logo brenda. Uzevši u obzir širu viziju tvrtke, rebrendiranje koje obuhvaća novo ime i logo je logičan potez.

“Taxify je pokrenut prije pet godina kao dispečerska usluga za taksije s misijom da gradski prijevoz učini pristupačnijim i jeftinijim. Tijekom ostvarivanja napretka primijetili smo da smo počeli prerastati ono što je predstavljao naš brend, uključujući i ime. S obzirom na našu ambiciju i želju da riješimo probleme prijevoza na višoj razini, želimo da brend bude odraz budućnosti tvrtke, a ne njene prošlosti.“, izjavio je Markus Villig, osnivač i predsjednik Uprave Bolta.

Tvrtka je htjela ime koje predstavlja brzu i pouzdanu mobilnost u širem kontekstu. Bolt (munja na hrvatskom) predstavlja dinamiku, brzinu i elektrificirano kretanje te u tom smislu savršeno predstavlja viziju tvrtke.

„Novo ime Bolt predstavlja brzo i jednostavno kretanje – upravo takvo bi iskustvo tijekom kretanja gradom trebalo biti, bez obzira radi li se o automobilu, skuteru ili javnom prijevozu. Uz to, naglašava naše vjerovanje da će budućnost prometa biti električna.“, dodao je Villig.

Ova estonska tvrtka sada ima više od 25 milijuna korisnika u više od 30 zemalja i postala je vodeća u Europi i Africi. Također, bila je prva tvrtka koja je uvela zajedničko dijeljenje vožnji i električnih skutera unutar iste aplikacije te trenutno radi na proširenju usluge dijeljenja električnih skutera u nekoliko europskih gradova.

Novi brend će u nadolazećim tjednima biti postepeno uveden na svim tržištima na kojima je prisutan. Vozači i putnici ne moraju preuzimati novu aplikaciju jer će se već instalirana aplikacija Taxify sama ažurirati na novu verziju – aplikaciju Bolt.

O tvrtki Bolt:

Bolt, bivši Taxify, je vodeća europska platforma koja je usmjerena na jednostavniji, brži i pouzdaniji urbani prijevoz. Platformu je osnovao Markus Villig, a pokrenuta je 2013. godine. Taxify je jedna od najbrže rastućih platformi za prijevoz u Europi i Africi, s investitorima koji uključuju Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital te suosnivača uspješnog startupa TransferWise Taaveta Hinrikusa. Taxify ima više od 25 milijuna korisnika u više od 30 zemalja diljem svijeta. Više informacija potražite na www.bolt.eu     

O direktoru tvrtke:

Markus Villig je osnivač i predsjednik Uprave kompanije Bolt (bivši Taxify). S bratom Martinom, koji je prije radio u Skypeu, napravio je prvu verziju platforme Bolt i to 2013. godine, kad je imao samo 19 godina. Kao najmlađi predsjednik Uprave tehnološke kompanije uvršten je i na Forbesovu 30 under 30 ljestvicu koja donosi mlade i uspješne poduzetnike, a ujedno je i najmlađi osnivač kompanije vrijedne preko milijardu dolara u Europi.

Prijavite se na naš Newsletter