Poliester Brajdic

Tetra Pak® educirao više od 43.000 djece o recikliranju u sklopu projekta Eko-paket

Tetra Pak® educirao više od 43.000 djece o recikliranju u sklopu projekta Eko-paket

Typography

Osmu godinu zaredom Tetra Pak i Udruga Lijepa Naša organiziraju edukativni projekt za eko škole i vrtiće pod nazivom Eko-paket s ciljem edukacije djece kroz igru i zabavu.

Naglasak projekta je na odgovornom ponašanju prema prirodi, važnosti odvojenog prikupljanja otpada i recikliranju upotrijebljene Tetra Pak ambalaže.

Ulaganje u društveno odgovorne projekte, s naglaskom na zaštitu okoliša i važnost recikliranja, jedan je od prioriteta kompanije Tetra Pak i sastavni je dio održivosti poslovanja. Dugovječnost projekta Eko-paket pravi je dokaz kako je kontinuirana edukacija najbolji način za promjenu starih navika i usvajanje novih znanja.

"Tetra Pak čvrsto vjeruje kako se zahvaljujući edukaciji mogu promijeniti stare navike, ali i podučiti djecu o važnosti brige za okoliš. Živimo u svijetu gdje se kupuje novo, postojeće se odbacuje, a otpad se gomila i stvara savršene temelje za urušavanje prirodne harmonije resursa i života. Došlo je vrijeme kada više nismo samo potrošači i možemo utjecati na razmjenu, popravak ili ponovnu proizvodnju proizvoda. Eko-paket se vodi upravo tim načelima i uči djecu kako od upotrijebljene Tetra Pak ambalaže mogu sami napraviti koristan predmet. Vrlo smo zadovoljni što ovaj projekt ima izvrsne rezultate i što je postao tradicija u eko školama i vrtićima u cijeloj Hrvatskoj", istaknuo je Dragan Rajković, direktor kružne ekonomije za Europu i središnju Aziju u kompaniji Tetra Pak.

Kroz projekt Eko-paket više od 43.000 djece iz cijele Hrvatske imalo je priliku naučiti razvrstavati otpad i reciklirati. Osim što ima edukativnu ulogu, Eko-paket je i natječaj u sklopu kojeg eko škole i vrtići mogu osvojiti vrijedne novčane nagrade te kupovinom potrebne opreme uljepšati prostore u kojima djeca svakodnevno provode svoje vrijeme.

Dosad je pristiglo više od 100 prijava, no prijaviti se i dalje mogu sve eko škole i vrtići na e-mail-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a više informacija o Eko-paketu može se pronaći na službenoj stranici Eko paket Hrvatska na Facebooku i na web-stranici www.eko-paket.hr 

Prijavite se na naš Newsletter