Poliester Brajdic

Skupština Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske

Ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Renato Podbojec izabran u Nadzorni odbor Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske

Typography

21. prosinca na Skupštini Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske održanoj u Zagrebu, Renato Podbojec, ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije, izabran je za člana Nadzornog odbora Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske.

Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske najznačajnija je udruga u djelatnosti zdravstva s šezdesetogodišnjom tradicijom, te je nastavak povijesnog slijeda udruživanja subjekata u zdravstvenoj djelatnosti čiji počeci sežu od 1952. godine.

U svojem članstvu Udruga okuplja gotovo sve javne zdravstvene ustanove, kao i znatan broj privatnih. Članice Udruge, osim u tijelima Udruge posebno djeluju unutar stručnih društava oblikovanih prema profilu zdravstvenih ustanova (Stručno društvo bolnica, Stručno društvo domova zdravlja, Stručno društvo zavoda za javno zdravstvo, Stručno društvo zavoda za hitnu medicinu, Stručno društvo ljekarni i Stručno društvo poliklinika). Stručna društva Udruge redovno održavaju sastanke na kojima se obrađuju aktualne teme iz domene poslovanja tih zdravstvenih ustanova, utjecaja pravno-regulatornog okvira na njih, te pitanja ugovornog odnosa s HZZO-om.

Udruga svojim članicama pruža svakodnevnu pravnu i ekonomsku podršku, zastupanje ustanova kroz radna tijela u Ministarstvu zdravlja i HZZO-a, lobiranje prema zdravstvenoj administraciji, mogućnost izrade usporedne analize kretanja ključnih pokazatelja poslovanja (prihoda, rashoda, financijskog rezultata, obveza, potraživanja i dr.) zdravstvenih ustanova s prosjekom pokazatelja usporedivih ustanova grupacije.

Udruga je član pregovaračkog odbora Vlade Republike Hrvatske u procesu kolektivnog pregovaranja u sustavu zdravstva i zdravstvenog osiguranja, te kroz to tijelo artikulira prijedloge svojih članica koji su uvaženi u netom završenom kolektivnom pregovaranju.

Udruga već preko 40 godina održava savjetovanja i simpozije dva do tri puta godišnje koja okupljaju najznačajnije sudionike u sustavu zdravstva Hrvatske.

Izborom Renata Podbojca za člana Nadzornog odbora Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske ukazano mu je povjerenje na njegovom dosadašnjem radu kao ravnatelju, ali i Domu zdravlja Varaždinske županije u cjelini kao instituciji.

Prijavite se na naš Newsletter