Poliester Brajdic

Hrvatski obrtnici u Münchenu

Hrvatski obrtnici u Münchenu

Typography

U Hrvatskoj obrtničkoj komori (HOK) održan Info-forum „Hrvatsko gospodarstvo na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Münchenu (IHM)“ na kojem je najavljen nastup hrvatskih obrtnika.

Hrvatski obrtnici uz potporu HOK-a i u 2019. godini izlagat će na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Münchenu, jednom od najvećih takve vrste u svijetu.

Sanja Želinski-Matunec, šefica Odjela za međunarodnu suradnju i savjetovanje HOK-a naglasila je kako je sajam u Münchenu mjesto tradicionalne prezentacije ponude hrvatskog obrtništva već 26 godina, koliko Hrvatska obrtnička komora organizira i sufinancira nastup obrtnika i poduzetnika na tom najvažnijem obrtničkom sajmu u Europi. Hrvatska obrtnička komora organizira cjeloviti nastup svojih članova, a uz samu organizaciju nastupa, sufinancira 50 posto troškova uređenog izložbenog prostora po principu uključenog transporta i uređenja štanda „ključ u ruke“.

Nastup na sajmu u Münchenu 2018. bio je dio projekta „Internacionalizacija poslovanja malih i srdnjih poduzeća (MSP-ova) putem organizacija za poslovnu podršku“. Projekt obuhvaća poticanje internacionalizacije MSP-ova organizacijom 14 informativnih događanja, 12 zajedničkih nastupa na međunarodnim sajmovima u inozemstvu,16 poslovnih susreta te nastupom Hrvatske kao zemlje - partnera temeljem odluke Vlade RH.

Hrvatska obrtnička komora i nakon završetka ovog projekta nastavlja poticanje internacionalizacije poslovanja svojih članova, organizacijom i sufinanciranjem nastupa na nizu međunarodnih sajmova u 2019. godini.

Tonči Belan, predstavnik tvrtke Belimpex d.o.o., generalnog zastupnika sajma München u Hrvatskoj, predstavio je veliki potencijal i važnost ovog sajma iznijevši podatke o kapacitetima izložbenih prostora, broju izlagača na Međunarodnom obrtničkom sajmu kao i stručnih posjetitelja koji svojom kupovnom moći i gospodarskim potencijalom pridonose uspješnosti nastupa sudionika.

Prijavite se na naš Newsletter