Poliester Brajdic

Spektakularan početak Adventa i manifestacije Svi zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru

Zaprešić Boys/FOTO: Vanja Vidaković

Typography

U Vukovaru je 1. prosinca svečano otvoren „Advent u Vukovaru“ i jedinstven dječji advent „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“!

Zbog nezapamćenog interesa Vukovaraca, za ulazak u bogato okićen adventski šator na Trgu republike Hrvatske čekalo se u redu, a spektakularni program, koji je započeo u 17 sati, trajao je sve do 22 sata.

Program svečanog otvorenja i cjelokupni „Advent u Vukovaru“ otvorio je gradonačelnik Ivan Penava. „Vukovar kao simbol hrvatskog zajedništva, ovog adventa potvrdit će da upravo SVI zaJEDNO možemo život u Vukovaru učiniti još boljim. Zahvaljujemo svima koji su se uključili u naš advent koji će sigurno postati jedinstvena i prepoznatiljiva manifestacija koja će Vukovarcima i svim gostima tijekom naredna četiri tjedna Doščašća ispuniti zajedništvom, nadom i iščekivanjem, mirom, radoću i veseljem. Tijekom slijedeća 24 dana, u Vukovaru će se sklapiti brojna nova prijateljstva između malih Vukovaraca i prijatelja koji nam dolaze iz mnogih hrvatskih gradova i mjesta, od Dubrovnika, Vodica, Zagreba, Kutine, Čazme, Bjelovara, Belišća, Valopva, Donjeg Miholjca do Karlovca, Sunje, Okučana, Pleternice, Osijeka i Đakova. Dobro nam došli u naš Vukovar“, istaknuo je u svojem obraćanju Penava, te istaknuo da je uz Grad Vukovar, za ovogodišnji advetski program i dječji advent „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“ organizacijski zaslužna i Turistička zajednica grada Vukovara, agencija Organizatori bez granica na čelu s producentom Aleksandrom Kovačevićem, a sve se odvija i pod posebnim pod pokroviteljstvom Zaklade Hrvatska za djecu, na čelu s Renatom Gubić, koja se također obratila okupljenim građanima.

„Presretan sam što je večeras toliko puno ljudi došlo na Adventski trg, u adventski šator kojeg smo danima posebno ukrašavali, kako bismo svim Vukovarcima i Vukovarkama, a posebno onim najmlađim, ustinu priuštili bajkovit doživljaj pod sloganom - Advent pun ljubavi. Od sljedećeg tjedna, u Vukovar će pristići mnoštvo djece koji će svakog vikenda posjetiti ovaj grad, svoje vršnjake u Vukovaru i pridružiti im se u programu, kreativnim radionicama, druženjima koja ovaj advent zaista čine jedinstvenim u cijeloj zemlji. U zajedničkim kreativnim radionicama djeca će izrađivati ukrase za 24 božićna drvca koja će se pokloniti obiteljima s troje i više djece, na sam Badnjak, u sklopu akcije Vukovarski adventski kaledar dobrote. Moram napomenuti da je večeras u jednom trenutku bila tolika gužba u šatoru, da smo imali i organizacijskih poteškoća zbog velike navale posjetitelja, ali upravo je naša najveća želja bila da ove godine vukovarski advent bude poseban i izuzetno posjećen – a u tome smo očito i uspjeli“, naglasio je Zadranin Aleksandar Kovačević, glavni producent Adventa u Vukovaru i autor projekta „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“.

U ceremoniji svečanog otvorenja sudjelovali su izvođači iz Vukovara, ali i gosti izvođači iz raznih krajeva Hrvatske. Uz Vukovarske mažoretkinje, brojne posjetitelje posebno su oduševili dječji zbor Vukovarski golubići i nastupi vukovarskih plesnih skupina Mambo i Venera, te nastup dječjeg vrtića Vukovar 1, a nastupili su i Hrvatsko kulturno glazbeno društvo Dunav i Kulturnoumjetničko društvo Kolo. Iz Goričana je stigla plesna atrakcija Atomi, a mnoge je oduševio i nastup sopranistice, Splićanke Antonele Malis. Atmosferu su do usijanja doveli Zaprešić Boysi sa svojim navijačkim hitovima, a Meri Jaman i Anita Valo iz grupe Meritas, otpjevale su zajedno s kolegicom i kolegicom Jelenom Radan niz svojih hitova, dok je večer završila uz klapsku pismu i nastup klape Stine.

Zabave za najmlađe nije manjkalo ni u jednom trenu, pa je tako u sklopu programa svoj show izveo i mađioničar Rico, a prigodan dječji program nastavlja se u nedjelju, tijekom drugog dana „Adventa u Vukovaru“, uz koncert i radionicu za djecu „Mjesto za mene“, koju će za najmlađe Vukovarce izvesti Anita i Meri Jaman iz Meritas, zajedno s Jelenom Radan.
Bogat program „Adventa u Vukovaru“ i dječjeg adventa „SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru“ nastavlja se sve do 24. prosinca, a tim Organizatora bez granica očekuje jednako dobar interes za sve raznolike sadržaje koji će se odvijati u Vukovaru.

Advent u Vukovaru ples 2

Advent u Vukovaru mazoretkinje

Kompletan program i sve aktivnosti predstojećeg Adventa u Vukovaru možete pratiti na: www.organizatori.hr/advent i na FB stranici: https://www.facebook.com/organizatoribezgranica/

Prijavite se na naš Newsletter