Poliester Brajdic

Lepoglava se oprostila od Veleposlanika Sandeepa Kumara

Lepoglava se oprostila od Veleposlanika Sandeepa Kumara

Typography

Sandeep Kumar, indijski veleposlanik u Republici Hrvatskoj koji je stupio na dužnost u kolovozu 2015., s početkom studenog završio je svoj mandat.

Kao svojevrsno opraštanje od Hrvatske, Veleposlanik Kumar organizirao je izložbu vlastitih likovnih radova te druženje s prijateljima iz Hrvatske na kojem je sudjelovao i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Tijekom proteklih triju godina Veleposlanik Kumar uložio je mnogo truda u intenziviranje suradnje između dviju zemalja, a Indiju je svojim brojnim aktivnostima – izložbama, koncertima, predavanjima i obilascima različitih županija i lokalnih zajednica – učinio vidljivijom. Svjedoče tome i aktivnosti povodom Međunarodnog dana yoge u Lepoglavi kao i dva službena posjeta Gradu Lepoglavi kojima je Veleposlanik Kumar posebno pokazao kako cijeni dobre partnere.

- U indijsku sam se diplomaciju i njezinu službu uključio još 1985. godine, a služio sam u brojnim misijama, od Hong Konga preko Hanoia, Pariza, Cape Towna do Kabula. Vjerujem u moć moderne, neformalne javne diplomacije koja ne zbližava samo političare, već i „obične ljude“. Lepoglava, njezin gradonačelnik i njegov zamjenik upravo su mi pokazali tu iskrenu prisnost i prijateljstvo „običnih ljudi“ na čemu sam im osobno zahvalan. Sva suradnja i zajedničke aktivnosti između Grada Lepoglave i Veleposlanstva Indije bila su organizirana i provedena na najvišoj razini kvaliteta i partnerstva. Lepoglava u meni ima iskrenog prijatelja – kazao je Veleposlanik Kumar na prigodnoj izložbi svojih slika u Zagrebu uoči napuštanja misije u Hrvatskoj.

Zahvaljujući svojoj otvorenosti u Hrvatskoj je stekao brojne poznanike i prijatelje, a u slobodno vrijeme posvećen je svojoj velikoj strasti – slikanju. Upravo je taj skriveni talent Veleposlanika bio povod da se njegova posljednja službena aktivnosti u Hrvatskoj iskoristi kao prilika za druženje s prijateljima koje je stekao u svojoj misiji.

- Neizmjerno mi je drago bilo sudjelovati na svojevrsnom oproštajnom druženju s našim prijateljem Sandeepom koji nam je više puta ukazao čast kad je uključivao Lepoglavu u službene događaje Veleposlanstva. Kao poklon Grada Lepoglave za njegovu sljedeću misiju koja će biti u Irskoj, Sandeepu smo poklonili kišobran s uzorkom lepoglavske čipke koji će mu svakako biti potreban tamo gdje nastavlja svoju diplomatsku službu – rekao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač predajući poklone zahvalnosti Veleposlaniku Kumaru.

Podsjetimo, Veleposlanik Sandeep Kumar u dva je navrata službeno posjetio Lepoglavu, a Lepoglava je bila i jedna od tridesetak lokacija u Hrvatskoj gdje se obilježavao Međunarodni dan yoge.

Također, kroz program ITEC – Indian technical and economic cooperation programme, (Program Indijske tehničke i gospodarske suradnje) lepoglavski se studenti mogu dodatno usavršavati u Indiji posredstvom Veleposlanstva Indije u Zagrebu, a o čemu je u Lepoglavi govorio Veleposlanik Kumar.

Prijavite se na naš Newsletter