Poliester Brajdic

Bučograd u atriju Županijske palače zasjao u punom sjaju

Bučograd u atriju Županijske palače zasjao u punom sjaju

Typography

Varaždinska županija 18. kolovoza je otvorila vrata svog Bučograda. Udruga za očuvanje tradicijske kulturne baštine Hajdina i Udruga kuhara Varaždinske županije priuštili su ispunjeno subotnje jutro svim posjetiteljima Bučograda.

Najmlađi su uživali u raznim radionicama pa su tako čistili koštice iz buče, bojali bojanke, izrađivali suvenire od buče a sve pod budnim okom članova Udruge Hajdina i odgajateljice Ivane Mikulec, autorice bojanke Dobrodošli u Bučograd.

Bucograd 1

Mirisi tradicionalnih delicija širili su se atrijem, a svi prisutni mogli su degustirati kučanski koščišjak, tikvače, palačinke od heljdinog brašna, sladoled s bučinim uljem, pogačice od buče i brojne druge delicije koje su pripremili Udruga kuhara Varaždinske županije i Udruga Hajdina. Moglo se i zaplesati i zapjevati uz Hajdina bend, glazbenu sekciju koja promovira tradicijsku glazbu našeg kraja i koji su posebno za ovu priliku osmislili himnu Bučograda.

Bucograd 2

Predsjednica turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević izrazila je svoje zadovoljstvo današnjim programima i odazivom.

- Obzirom da po prvi puta organiziramo manifestaciju na takvu osebujnu temu, ja sam zaista više nego iznenađena s odazivom i brojem ljudi koji su došli danas ovdje. Prošetala sam danas ujutro cijelim Špancirfestom ali iskreno mi se čini da je ovdje danas najveća gužva. Nasmijana lica naših najmlađih i zadovoljstvo onih malo većih pokazatelj je da smo uspjeli pripremiti program koji veseli sve naše građane – rekla je Martinčević.

Bucograd 6

I organizatori Varaždinska županija i Turistička zajednica Varaždinske županije izrazito su zadovoljni posjećenošću, a posebno izlagači i Udruge koje su se danas predstavile zahvalne su Varaždinskoj županiji na inicijativi i ideji za promociju tradicionalnih, kulturnih i gastronomskih vrijednosti.

Svrha ove manifestacije je daljnja promocija i brendiranje buče i bučinog ulja, a Varaždinska županija i Turistička zajednica Varaždinske županije intenzivno rade na tome.

Prijavite se na naš Newsletter