Poliester Brajdic

Prijem za veleposlanika Indije u Republici Hrvatskoj u Varaždinskoj županiji

Prijem za veleposlanika Indije u Republici Hrvatskoj u Varaždinskoj županiji

Typography

Veleposlanika Indije u Republici Hrvatskoj Nj. E. g. Sandeepa Kumara, 3. kolovoza primili su u Županijskoj palači u Varaždinu župan Radimir Čačić i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević.

Tema razgovora bile su gospodarske teme, točnije ulaganja koja u Hrvatsku te u Varaždinsku županiju planiraju tvrtke iz Indije.

Veleposlanik Indija 3

Najveće indijsko ulaganje u Hrvatskoj je ono u tvornicu želatinskih kapsula ACG Lukaps iz Ludbrega, koja sada planira otvoriti i centar za razvoj i istraživanje za ovaj dio Europe, naveo je NJ. E. Sandeep Kumar te pohvalio podršku Županije investitorima.

Uz to je naveo da ured u Zagrebu otvara tvrtka koja se bavi razvojem softvera za automobilsku industriju. I dok će sada trebati 100 inženjera različitih profila, u drugoj fazi, koja će uslijediti za dvije do tri godine, trebat će još 250 inženjera. Veleposlanik Indije u Republici Hrvatskoj u Varaždinskoj županiji vidi partnera koji bi pomogao u školovanju potrebnog stručnog kadra.

Župan Čačić je istaknuo mogućnosti suradnje s Fakultetom organizacije i informatike u Varaždinu, a posebno sa Sveučilištem Sjever, kojima je u središtu interesa STEM područje. Ujedno je s veleposlanikom dogovorio da organizira sastanak sa samim ulagačima kako bi sami iznijeli svoje poslovne planove te potrebe za stručnim kadrom.

Nj. E. Kumar je najavio da i druge tvrtke iz Indije namjeravaju ulagati u IT sektor u Hrvatskoj, pri čemu im je, uz Zagreb, posebno zanimljiva Varaždinska županija. Ujedno je ponudio suradnju na programima koji otvaraju mogućnosti financiranja edukacije u Indiji, što je župan Čačić pozdravio.

Dodajmo da je Nj. E. Kumar stupio na dužnost u kolovozu 2015. godine. Magistrirao je sigurnosne znanosti u Cambridgeu, a prije toga diplomirao engleski jezik i komparativnu književnost. Iza njega je dugogodišnje međunarodno iskustvo, stjecano od 1985. kada se pridružio indijskoj diplomatskoj službi.

Veleposlanstvo Indije u RH je Dan državnosti Republike Indije u siječnju ove godine upriličilo u HNK-u u Varaždinu, prvi put izvan glavnog grada Hrvatske.

Prijavite se na naš Newsletter