Poliester Brajdic

Vidovečki branitelji rijekom Dravom doplovili do Vukovara

Typography

Udruga branitelja i veterana Domovinskog rata Općine Vidovec krenula je početkom srpnja na tradicionalni „Spust rijekom Dravom od Legrada do Vukovara“ u čast i sjećanje na poginule suborce u Domovinskom ratu.

U spustu su sudjelovali članovi Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora–Podružnica Varaždin, članovi UDVDR Općine Petrijanec, članovi udruge „Eko-Drava“ i članovi Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata "Barun" iz Krapinsko – zagorske županije.

U Vukovaru su se članovima spusta priključili članovi Udruge proizvođača povrća i voća Zeljari i članice Udruge žena Općine Vidovec te su svi zajedno u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje položili vijence na memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata i zapalili lampione kod središnjeg križa na ušću Vuke u Dunav, kao i na Trpinjskoj cesti.

Vidovecki branitelji 01

Vidovecki branitelji 02

Članovi UBVDROV zahvaljuju svima, a posebno Varaždinskoj županiji te Općinama Vidovec, Petrijanec, Vinica i Cestica koji su svojim donacijama pomogli realizaciju spusta.

Prijavite se na naš Newsletter