Poliester Brajdic

Navijači hrvatske reprezentacije od prvog dana

Mame u pakračkom rodilištu/FOTO: Dinko Kliček

Typography

Nakon pobjede s Rusima i slavljem s mamama, bebe u pakračkom rodilištu spremaju se i na duel s Engleskom.

Nogometno ludilo zahvatilo je sve velike i male u Hrvatskoj, a utakmica s Engleskom s nestrpljenjem se očekuje ni više ni manje u pakračkom rodilištu, među „novopečenim“ mamama i njihovim prinovama. Naime, dok mnogi s puno strasti gledaju uspjehe naše nogometne vrste ispred TV ekrana u domovima, kafićima ili trgovima, bebe rođene u pakračkom rodilištu - stare jedva nekoliko sati ili dana – Lucija Vončina, Marta Brtan, Petar Šplajt, Jakov Isić i Filip Santo zajedno su s majkama proslavili pobjedu nad Rusima, a sada se pomno priprema i gledanje utakmice s Engleskom.

– Moj sin Sin Luka je dobio ime po Modriću, a inspirirani prvenstvom u nogometu 2008. godine. Moja kćerka Marta je rođena u pakračkom rodilištu za vrijeme ovog nogometnog prvenstva i mogu reći da su naše živote na neki način obilježili Vatreni, a posebice navijanje za njih. Tijekom utakmice protiv Rusije, bebe na rodilištu bile jako mirne, ali nakon nje mislim da nije bilo bebe koja nije plakala, a neke i cijelu noć. Našalile smo se sa to bebe na svoj način slavile pobjedu. A nju očekujemo i protiv Engleza za koje ćemo navijati i mi veliki, ali i naši mali – istaknula je mama Martina Svjetličić Brtan opisujući navijačku atmosferu u pakračkom rodilištu u jeku borbe Vatrenih za najvredniju nogometnu titulu.

– Dan nam prolazi kao i svaki drugi u bolnici, ali nas muči ono glavno pitanje - tko će pobjediti? Nakon Rusije, jasno je samo jedno – kako ćemo preživjeti da negledamo i ovu borbu nasih Vatrenih koja nas čeka u srijedu. Gledanje utakmice s Rusima bilo je u večernjoj smjeni, u suradnji sa sestrama. Dugo smo se premišljale oko navijanja jer ipak rezovi nas bole pa je teško sjedjeti. Zajedno s nama nakon dojenja stigle su i bebe koje nisu htjele spaati, nego su i one navijale mlatarajuci svojim malim, ali jakim ručicama. Pozdrav svima iz pakračkog rodilišta od najmlađih navijača – poručila je mama Vlatka Vončina nakon pobjede nad Rusijom, a uoči Engleske za koju se pomno pripremaju i u pakračkom rodilištu.

U pakračkom rodilištu godišnje se rodi 500 beba, od početka 2018. rodilo se 193, a za vrijeme Svjetskog prvenstva u nogometu njih čak 44. Sve mame i bebe navijači se osjećaju odlično, neki će boraviti za vrijeme utakmice s Engleskom kući, a neke mame i bebe će ponoviti navijačke aktivnosti s Rusijom – gledanjem utakmice u rodilištu.

– Pakrac je mali grad, s velikim srcem za Vatrene. Kod nas se glasno navija, bodri, živi za reprezentaciju. Stoga me ne čudi da su i naši najmlađi, naše bebe u rodilištu, zajedno s mamama proslavile pobjedu nad Rusima, te jednako očekujem i nakon duela s Engleskom. I sama volim posjetiti domaće utakmice reprezentacije i navijam s tribina. Pokušati ćemo organizirati odlazak naših navijača iz Pakraca na doček Vatrenih u Zagreb po povratku iz Rusije. Cijeli Pakrac živi za nogomet i našoj reprezentaciji želimo pobjedu do kraja – kazala je Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca.

Prijavite se na naš Newsletter