Poliester Brajdic

FOI partner na novom projektu ABCitiEs za koji je odobrena potpora od 1,5 milijun eura

FOI partner na novom projektu ABCitiEs za koji je odobrena potpora od 1,5 milijun eura

Typography

Fakultet organizacije i informatike sudjeluje kao partner, uz gradove Varaždin i Čakovec za hrvatsku regiju, na projektu ABCitiES. Na Fakultetu organizacije i informatike projekt vodi prof. dr. sc. Vjeran Strahonja.

Pet europskih urbanih regija (Amsterdam, Atena, Manchester, Vilnius i gradsko područje Varaždin-Čakovec (Hrvatska) eksperimentira sa ABCE (Area Based Collaborative Entrepreneurship) odnosno “područjem temeljenim na suradnji”, te su pokrenule ovaj projekt kako bi razmijenile iskustva i stekle dublje uvide za razvijanje učinkovitijih instrumenata politike.

“Područje temeljeno na suradnji” znači da poduzetnici surađuju putem suvlasništva u objektima ili u tehnologiji, utječu zajednički na tržište svog urbanog područja, poboljšavaju zajedničke javne prostore i slično. ABCitiEs istražuje kako razvijati nove vrste poduzetničih zajednica koje potiču rast poslovanja i inovacije te stvaraju atraktivnije lokalno poslovno okruženje.

Vodeći partner je Amsterdam University of Applied Sciences (HvA) koje će uz podršku partnera u naredne četiri godine provesti europsku studiju o tome kako se politika može strukturirati na način da poduzetnici koji surađuju u urbanim područjima dobivaju optimalnu podršku.

U tu svrhu odobreno je ukupno 1,59 milijun eura iz Interreg Europe programa financiranja, Europskog fonda za regionalni razvoj koji podupire interregionalnu suradnju.

Više o projektu može se pročitati na službenoj mrežnoj stranici: https://www.interregeurope.eu/abcities/

Prijavite se na naš Newsletter