Poliester Brajdic

1. Međunarodna izložba bučinih ulja Alpe-Adria i 8. Izložba bučinih ulja Sjeverozapadne Hrvatske

1. Međunarodna izložba bučinih ulja Alpe-Adria i 8. Izložba bučinih ulja Sjeverozapadne Hrvatske

Typography

Program izložbe kao i sve vezano za nju biti će prezentirano u ponedjeljak, 21. svibnja u 09:30 sati u caffe baru „Cava“ u atriju Županijske palače, Franjevački trg 7, Varaždin.

Izložbu će najaviti župan Varaždinske županije Radimir Čačić te zamjenica predsjednika Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević, a pressici će prisustvovati i zamjenik župana Tomislav Paljak kao i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj dr. sc. Dragutin Vincek.

Napomenimo kako Varaždinska županija uz Međimursku županiju, Krapinsko zagorsku, Zagrebačku županiju te Grad Zagreb organizira 8. Izložbu bučinog ulja Sjeverozapadne Hrvatske na kojoj će se ocjenjivati rafinirana i nerafinirana bučina ulja. Ove godine cilj je bio uključiti i izlagače iz inozemstva, pogotovo iz država s kojima Varaždinska županija dijeli sličnu kulturnu povijest (Slovenija, Austrija, Mađarska), dakle država alpsko-jadranskog područja, te će se uz postojeću hrvatsku organizirati i 1. Međunarodna izložba bučinog ulja ALPE-ADRIA.

Svrha organizacije ove manifestacije je podizanje razine svijesti javnosti o koristi konzumiranja bučinih koštica i bučinog ulja. Osim nutritivnih vrijednosti povoljnih za zdravlje, ovu namirnicu odlikuje i raznovrsna primjena u gastronomiji, ali i farmaciji i medicini. S tim ciljem želimo povezati proizvođače bučinog ulja geografskog područja Alpe-Jadran, kako bi se stvorio svojevrstan jak proizvodni brand.

Prijavite se na naš Newsletter