Poliester Brajdic

Zamjenik župana Robert Vugrin otvorio 18. kongres pekarstva, mlinarstva i slastičarstva

18. kongres pekarstva

Typography

U Hotelu Turist u Varaždinu održan je 18. kongres pekarstva, mlinarstva i slastičarstva “Hrvatski pekar 2017.” koji je okupio veliki broj profesora, nastavnika, i učenika srednjih pekarskih i prehrambenih škola Hrvatske te proizvođača pekarskih i slastičarskih proizvoda. Kongres se održava uz stručnu potporu Ministarstva poljoprivrede, a uz visoko pokroviteljstvo Varaždinske županije, pa je tako Kongresu nazočio i zamjenik župana Robert Vugrin koji ga je i službeno otvorio čestitavši organizatorima „punoljetnost“ organizacije.

- Sama činjenica da se ova manifestacija održava već po osamnaesti puta, govori da se radi o renomiranom događaju koji okuplja veliki broj sudionika. Drago mi je da se u okviru toga održava i niz radionica, degustacija, ali kongres je i događaj na kojem se izmjenjuju i nove ideje i iskustva. Posebno je pohvalno da se danas predstavlja i nekoliko izvornih, hrvatskih pekarsko-slastičarskih proizvoda, pa uz pazinske cukerančiće, ogulinsku masnicu imamo i naš Vidovečki gibanik, kolač koji je već nadaleko poznat – rekao je zamjenik župana Vugrin te svim sudionicima zaželio ugodan radni dan te lijepo druženje.

Direktor tvrtke Robinson d.o.o. koja je glavni organizator kongresa naznačio je u svom govoru kako je u proteklih sedamnaest godina kongres pohodilo preko tri tisuće sudionika, a održano je 200-tinjak predavanja, radionica, degustacija, a gotovo da i nema europske zemlje koja nije prisustvovala kongresu.

Otvorenju je prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije dr.sc. Dragutin Vincek.

Prijavite se na naš Newsletter