Poliester Brajdic

Javni poziv za programe i projekte udruga - Novosti!

Varaždinska gradska vijećnica

Typography

Raspisan je Javni poziv udrugama i neprofitnim organizacijama na stranicama Grada Varaždina (http://varazdin.hr/novosti/javni-poziv-za-programe-i-projekte-udruga-6866/), a projekti i programi udruga i ostalih neprofitnih organizacija za područje mladih, odgoja i obrazovanja, socijalne skrbi i zdravstva i kulture od javnih potreba za Grad Varaždin u 2018. godini od ove godine prijavljivat će online.

Time su olakšane prijave, smanjena je papirologija i administracija, dok je sama administrativna provjera također olakšana - što će ubrzati sam postupak dodjele i ocjenjivanja.

Također, udruge koje rade više projekata više neće trebati svaki projekt prijavljivati zasebno, već će moći niz projekata povezati u “program”. Sustav online prijava omogućava uz lakše ocjenjivanje i lakše statističko praćenje raspodjele novaca.

Dodatne promjene doživio je poziv za područje kulture koji od ove godine omogućava prijavu i samostalnim umjetnicima koji ostvaruju prava sukladno Zakonu o pravima samostalnih umjetnika i poticanju kulturnog i umjetničkog stvaralaštva (Prava samostalnih umjetnika). Prioriteti unutar kojih se dodjeljuju sredstva složena su prema važećim strategijama, a za područje kulture prema nedavno na Gradskom vijeću prihvaćenoj Strategiji razvoja kulture Grada Varaždina.

Sredstva za provedbu ovog poziva osigurana su u Proračunu grada Varaždina za 2018. godinu u ukupnom iznosu od 1.330.000,00 kuna, a raspoređeno prema područjima kako slijedi:

1. mladi – 20.000,00 kn

2. odgoj i obrazovanje – 80.000,00 kn

3. socijalna skrb i zdravstvo – 600.000,00 kn

4. kultura – 630.000,00 kn

Cilj poziva je ojačati civilno društvo i javne potrebe u spomenutim područjima, a poziv je otvoren do 20. travnja 2018. godine. Sva pitanja se mogu postavljati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., sve upute, kriteriji i obrasci nalaze se http://varazdin.hr/novosti/javni-poziv-za-programe-i-projekte-udruga-6866/.

 

Prijavite se na naš Newsletter