Poliester Brajdic

Državni tajnik Boban pohvalio inicijativu i trud načelnika Brune Hranića da državno zemljište pretvori u profitabilnu gospodarsku zonu namijenjenu poljoprivredi

Bruno Hranić i Tomislav Boban

Typography

U namjeri daljnjeg rasta i razvoja Općine Vidovec posebice u poljoprivrednom smislu, na inicijativu načelnika Hranića u prosincu prošle godine Ministarstvu državne imovine upućen je zahtjev za darovanjem zemljišta na kojima se nalazi bivši vojni objekt „Barutana“, a na kojem se planira osnovati Gospodarska zona, izgraditi potrebna komunalna infrastruktura, objekti za preradu, smještaj i distribuciju poljoprivrednih proizvoda, a također je planirana izgradnja meteorološke postaje u sklopu EU projekta METMONIC u kojem Općina Vidovec sudjeluje kao partner.

Na tu je temu ovih dana, općinski načelnik Bruno Hranić obavio sastanak s Tomislavom Bobanom, državnim tajnikom Ministarstva državne imovine koji je pohvalio inicijativu i trud Općine Vidovec da državno zemljište pretvori u profitabilnu gospodarsku zonu isključivo poljoprivredne namjene, što je ujedno i jedini takav slučaj u Hrvatskoj te je dao naslutiti da se uskoro može očekivati pozitivan odgovor.

„Općina Vidovec s ponosom ističe da je poljoprivredni kraj koji neprestano radi na promociji poljoprivrede, poljoprivrednih proizvoda i naših poljoprivrednika. Budućnost i napredak općine vidimo u razvoju poljoprivrede, a uspješan rad Poljoprivredne zadruge Varaždinsko povrće, proslava 20. obljetnice rada Udruge „Zeljari“ kao i priznanje i upis „Varaždinskog zelja“ u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla na nivou EU, govori nam da idemo u dobrom smjeru.

Zadovoljan sam rezultatima sastanka sa državnim tajnikom Bobanom i iskreno se nadam brzom i pozitivnom ishodu našeg zahtjeva jer nam rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na području „Barutane“ donosi mogućnost novog zamaha u razvoju poljoprivrede.“ – zadovoljno je istaknuo načelnik Hranić.

Prijavite se na naš Newsletter