Poliester Brajdic

Kerekesh teatar povodom Dana žena napunio kazalište

Kerekesh teatar povodom Dana žena napunio kazalište

Typography

Koordinacija za ljudska prava i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Varaždinske županije jučer su organizirali kazališnu predstavu “Pokopaj me nježno“ u izvedbi Kerekesh teatra povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.

Ulaznice su inače podijeljene umirovljenicama, radnicama, ženama slabijeg imovinskog stanja, ženama hrvatskih branitelja te korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin.

Prije početka same predstave, čestitke je uputio zamjenik župana Tomislav Paljak.

- Drago mi je da se Međunarodni dan žena obilježava na ovaj način jer u današnje vrijeme pokloniti nekome osmijeh smatram najvećim darom. Ovo je tradicija i do kraja ispunjeno kazalište dokaz je da takvo obilježavanje treba njegovati. Inače, volio bih da obilježavanje samo jednog dana u godini postane stvar prošlosti jer bi to značilo da smo postigli cilj, a to je potpuna ravnopravnost žena u društvu – rekao je zamjenik župana Paljak, a s njime se složila i predsjednica Koordinacije za ljudska prava Nada Dreven Budinski koja je naznačila kako je ovo prilika da se svi zajedno dobro nasmiju i nakratko zaborave na životnu svakodnevnicu.

U predstavi su uživale i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorka Horvat te predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova prof.dr.sc.Vesna Dušak.

 

Prijavite se na naš Newsletter