Poliester Brajdic

Otvorena županijska izložba učenika osnovnih i srednjih škola - LIK 2018

Otvorena županijska izložba učenika osnovnih i srednjih škola - LIK 2018

Typography

U prostorima Prve osnovne škole Varaždin otvorena je izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna Varaždinske županije, popularnog naziva - LIK 2018, a najboljima su uručena i prigodna priznanja.

Ovogodišnja je tema bila „Čudesni svijet mitskih bića“ gdje se kroz medij fotografije ocjenjivala kompozicija, kadar, boja, sjena te ritam svjetla i boje. Ukupno je bilo prijavljeno 199 radova učenika osnovnih škola i 9 radova učenika srednjih škola.

Nakon pozdravnih riječi ravnateljice Prve osnovne škole Karmen Hans Jalšovec, prisutnima se obratio te je izložbu i otvorio zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak koji je tom prilikom pohvalio sve natjecatelje te im čestitao na kreativnosti i trudu.

- Lijepo je vidjeti sve radove jer su oni plod truda, maštovitosti i uloženog vremena dragih nam učenika. Čestitam i Prvoj osnovnoj školi Varaždin na organizaciji same izložbe koja je tradicionalna i okuplja veliki broj natjecatelja. Osim klasičnog učenja na nastavi, danas učenici sve više putem različitih radionica, vježbi te ovakvih vrsti natjecanja pokazuju svoje interese i vještine, a u tome im puno pomažu učitelji – rekao je zamjenik župana Paljak te nagrađenima zaželio sreću na državnoj izložbi.

Inače, najbolje ocijenjeni radovi su oni Nike Kolarek iz Osnovne škole Tužno, Jane Kovačić iz Šeste osnovne te Noe Stolnika iz Četvrte osnovne odnosno Antonele Beli iz Prve gimnazije, Lukrecije Šešet iz Druge gimnazije i Mihaele Hofman iz Prve privatne gimnazije s pravom javnosti.

Opširnije o tvrtki/instituciji na poveznici

Prijavite se na naš Newsletter