Poliester Brajdic

Zbog radova na hotelskom kompleksu, obalna šetnica na Costabelli u prekidu do 2020!

Gradilište hotelskog naselja Kostabela potpuno izmijenilo obalu

Typography

Radovi na izgradnji hotelskog kompleksa i plaže Kostabela, tvrtke J.T.H. Costabella u potpunosti su izmijenili izgled tog dijela obale što je zabrinulo mnoge Riječane koji su šetali tim dijelom riječkog priobalja posljednjih nekoliko mjeseci.

U more su nasipane velike količine zemlje, a potpuno je prekinuta šetnica koja iz smjera Bivija vodi prema Preluku. Još se veće reakcije očekuju kada počne sezona kupanja budući da je zatrpana popularna plaža na Johnsonu.

Iz Grada Rijeke uvjeravaju da sve odvija prema planu budući da je riječ o radovima povećanja plažne površine u sklopu kojih se koristi odgovarajući materijal iz iskopa s obližnjeg gradilišta hotelskog kompleksa Kostabela.

Vlada Republike Hrvatske donijela je 2. travnja 2015. godine Odluku o koncesiji na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže Kostabela u Rijeci te zahvata morske vode za potrebe bazena i za potrebe termotehničkih uređaja, a na rok od 30 godina. Površina pomorskog dobra koje je dano u koncesiju iznosi 20.031,00 m², od čega 2.108 m² otpada na kopneni dio, a 17.923 m² na morsku površinu. Godišnja koncesijska naknada za korištenje pomorskog dobra utvrđena je u iznosu od 200.031,00 kn (stalni dio) + 129. 526,85 kn (promjenjivi dio prema studiji gospodarske opravdanosti).

‘Koliko nam je poznato, trenutno se izvode radovi nasipavanja tzv. općeg nasipa, tj. odlaganje kamenog materijala kojim se formira osnovna površina plaže, dok će polaganje kamenog materijala kojim će se postići projektirane hidrodinamičke i druge osobine plažne površine uslijediti tijekom proljeća ove godine’.

‘Šetnica će ponovno biti u funkciji kada se dovrši izgradnja hotela što će, prema najavama investitora, biti u prvoj polovini 2020. godine.

Dakle, na tom će području i dalje biti javna šetnica. Dodatno, Grad Rijeka je izradio i projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju postojećeg dijela trase, odnosno izgradnju novog dijela šetnice do plaže Bivio, upravo iz razloga kako bi obalna šetnica postala još zanimljiviji i kvalitetniji prostor rekreacije i korištenja obalnog pojasa za sve građane grada’, odgovorili su nam naš upit iz Grada Rijeke.

Preneseno s: Rijekadanas.com

Prijavite se na naš Newsletter