Poliester Brajdic

Dječji vrtić "Varaždin" obilježio 70 godina rada

Dječji vrtić "Varaždin" obilježio 70 godina rada

Typography

Velikom svečanošću u Glazbenoj školi Varaždin osmog prosinca, Dječji vrtić „Varaždin“ je završio gotovo jednomjesečnu proslavu 70-og rođendana.

Godina 1947. zapisana je u Spomenicama kao početak rada današnjeg Dječjeg vrtića „Varaždin“.

 Kao što dolikuje tako velikoj obljetnici, proslava rođendana započela je trećeg studenog otvaranjem izložbe dječjih radova u Kuli stražarnici Staroga grada Varaždin, pod nazivom „Sretna djeca“, te je bila otvorena puna dva tjedna uz lijepu posjećenost.

Tijekom druge polovice mjeseca studenog u svih osam objekata vrtića započele su pripreme za izradu „klupka prijateljstva“. Klupko se pripremalo u skupinama, objedinjavalo u objektima te je u konačnici drugog prosinca spojeno u jedno tijekom velikog milenijskog okupljanja djece, roditelja i zaposlenika Dječjeg vrtića „Varaždin“ na Starom gradu. Tom prigodom izrađena je milenijska fotografija djece, roditelja i zaposlenika vrtića.

Završna svečanost održana je u petak, osmog prosinca u Glazbenoj školi. Uz gradonačelnika i dogradonačelnike Grada Varaždina, svečanosti je prisustvovala Predsjednica i članovi Upravnog vijeća vrtića, ravnatelji privatnih vrtića iz grada, ravnatelji županijskih vrtića, umirovljenici vrtića, roditelji te zaposlenici vrtića.

Tijekom svečanosti promoviran je promo film (koji je moguće pogledati na youtube-u Dječji vrtić „Varaždin“ – promo film), održana je priredba djece s predstavljanjem djece iz svih osam objekata vrtića a gradonačelniku je na čuvanje predano „klupko prijateljstva“ sastavljeno od cca. 750 traka pri čemu svaka traka predstavlja jedno dijete, polaznika vrtića u ovoj pedagoškoj godini.

Nakon ove neobično duge i sadržajne proslave rođendana sa sigurnošću možemo reći da su djeca Dječjeg vrtića „Varaždin“ doista sretna djeca okupljena u klupku prijateljstva.

 

 

Prijavite se na naš Newsletter