Poliester Brajdic

Otvorenje Dana Beča u Zagrebu

Dani Beča u Zagrebu

Typography

Otvorenje Dana Beča 28. studenoga na Trgu bana Jelačića uvelo je Zagreb u božićno raspoloženje i prije službenog početka zagrebačke adventske priče.

Bečani su Zagrebu donijeli tradicionalne adventske šalice s kuhanim vinom i punčem za djecu i to s vrlo plemenitim razlogom. Šalice su se prodavale u dobrotvorne svrhe, a sav prihod od prodaje napitaka na štandu Dana Beča bit će udvostručen i doniran Udruzi za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima Krijesnica.

Dane Beča otvorili su dogradonačelnica Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević i zastupnik u pokrajinskoj i gradskoj skupštini grada Beča Marcus Schober. Oboje su u svojim pozdravnim govorima istaknuli tradicionalno dobre odnose između gradova Zagreba i Beča i želju da u naredna dva dana, za vrijeme trajanja stručne konferencije „Pametni i inovativni gardovi“ stručnjaci obaju gradova puno toga nauče jedni od drugih.

Schober je dodatno zahvalio Zagrebu na otvaranju mogućnosti da se upravo na glavnom zagrebačkom trgu organizira otvorenje Dana Beča i dobrotvorna akcija, kojom se prikupljaju sredstva za oboljelu djecu. Već prvog dana prodaje bečkih „šalica dobrote“ prodano je oko 500 šalica, a moći po cijeni od 20 kn moći će ih se na istom mjestu kupiti sve do četvrtka kada Dani Beča završavaju.

Prijavite se na naš Newsletter