Poliester Brajdic

Ministrica Divjak s ministrima EU u Bruxellesu razgovara o ulozi strukovnog obrazovanja

Blaženka Divjak

Typography

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak od 19. do 21. studenog sudjeluje u Bruxellesu na sastanku Vijeća ministara EU za obrazovanje, mlade, kulturu i sport s kojima će raspravljati o javnim politikama razvijanja vještina i ulozi strukovnog obrazovanja, priopćilo je Ministarstvo.

 Ministrica će s povjerenicom Europske komisije za digitalno gospodarstvo i društvo Mariye Gabriel potpisati EuroHPC izjavu o pridruživanju Deklaraciji za potporu nove generacije računalnih i podatkovnih infrastruktura.

Na marginama Vijeća ministara, ministrica Divjak će se sastati s rumunjskim ministrom obrazovanja Liviu Marian Pop, finskom ministricom obrazovanja Sanni Grahn-Laasonen i povjerenikom Europske komisije za obrazovanje, kulture, mlade i sport Tiborom Navracsisom s kojima će razgovarati o zajedničkom planu predsjedanja EU i o uspješnim iskustvima i savjetima u provedbi nacionalnih reforma obrazovanja koje Hrvatska može primijeniti u sklopu vlastite reforme.

Najvažnije točke sastanka Vijeća ministara su usvajanje Preporuka Vijeća EU za uspostavljenje sustava praćenja zapošljivosti osoba s kvalifikacijom, donošenje Zaključaka Vijeća o obnovljenom programu EU-a za visoko obrazovanje, donošenje Zaključka Vijeća o razvoju škola i izvrsnosti u poučavanju te rasprava o budućnosti vještina i ulozi strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, navodi se u priopćenju koje je Ministarstvo kulture medijima uputilo u nedjelju.

Prijavite se na naš Newsletter