Poliester Brajdic

Agrokor - Sabor: Oporba ne posustaje, stankama traže dolazak premijera

Gordan Jandroković i Arsen Bauk

Typography

Iako su na dnevnom redu Sabora izmjene Zakona o obveznim odnosima, oporba u četvrtak ne posustaje od nakane da nakon svake rasprave traženjem stanki dozove premijera Andreja Plenkovića u sabornicu kako bi im pojasnio detalje roll up kredita za Agrokor.

"Tražimo da nam ministrica Dalić i premijer Plenković dođu objasniti okolnosti nastanka ugovora. Poruka je jasna: Ramljak je jači od Vlade, Vlada više ne upravlja Agrokorom, njime upravljaju fondovi pa bi se 'lex agrokor' mogao nazvati 'lex fondovi'", poručio je SDP-ov Arsen Bauk dodajući kako se Agrokor od danas treba zvati "Ramljakor".

Mostovac Nikola Grmoja opetovano je upozoravao na potrebu za radom saborskog istražnog povjerenstva. "Ne aboliramo odgovornosti ni SDP-ove Vlade i želimo da svi odgovore na sva pitanja pred povjerenstvom", poručio je Grmoja.

Jutros su izašli dokumenti s kojima hrvatska javnost nije bila upoznata i očito da u ovom procesu nije bilo sve transparentno. Povjerenika Ramljaka se može smijeniti samo uz katastrofalne posljedice za Agrokor i cijelo gospodarstvo, dodao je.

Za HSS-ovca Željka Lenarta sve što se događa oko Agrokora ravno je veleizdaji.

"Svi su govorili o svemoćnom Anti Ramljaku, a kolega Borić (HDZ) kaže da smo mi agenti banaka. Mi iz HSS-a ćemo biti agenti hrvatskog naroda i trudit ćemo se da raskrinkamo mnoge stvari", poručio je.

HDZ-ov Josip Borić je optužbe iz redova oporbe nazvao neutemeljenim. "Mislim da par fraza od nekih oporbenih klubova možda jest interesantno medijski, ali ne rješava pitanje Agrokora", poručio je.

Opravdano je, kaže, postaviti pitanje jesu li neki iz oporbe namjerno stvarali politiku koja nas je možda trebala izručiti utjecaju jedne države izvan EU-a. "To bi kolega Bernardić trebao odgovoriti", rekao je Borić.

Nakon stanki uslijedila je tek jedna kratka, petominutna rasprava o temi dnevnog reda, a oporba je potom ponovno zatražila stanku.

Prijavite se na naš Newsletter