Poliester Brajdic

Obilježavanje Svjetskog dana kulturne raznolikosti

Svjetski dan kulturne raznolikosti

Typography

Ove godine povodom Svjetskog dana kulturne raznolikosti koji se svake godine obilježava 21. svibnja, Hrvatsko-slovensko društvo prijateljstva Varaždin i Slovensko kulturno društvo Nagelj Varaždin, organiziraju manifestaciju pod nazivom „Svjetleći lampioni iznad Staroga grada za kulturnu raznolikost i dobro društvo“.

Manifestacija će se obilježiti na vrlo zanimljiv način, a s prostora ispred varaždinskoga Staroga grada pustit će se više od 150 svjetlećih lampiona u kojima će građani moći napisati svoje želje.

Manifestacija započinje u subotu 20. svibnja 2017. godine u 20:00 sati, a pozvani su svi građani koji žele pridonijeti promicanju kulturne raznolikosti i izgradnji dobrog društva u svojoj sredini.

Svijetu koji postaje sve više povezan, kulturna raznolikost neprocjenjivo je bogatstvo, a razumijevanje, tolerancija, poštivanje i prihvaćanje različitih kultura, ideje su koje se promiču na ovaj dan s ciljem da učinimo zajednički život boljim. Suradnja, otvorenost i spremnost za uvažavanje ljudi stranih kultura, ključne su odlike koje treba posjedovati u multikulturalnom svijetu u kojem živimo, ali najvažniju promjenu moramo učiniti sami i pri tom naučiti cijeniti stranu kulturu, a da pritom ne zaboravimo vlastitu.

Predsjednica HSDP-a i organizatorica ove manifestacije Barbara Antolić Vupora istaknula je kako je kulturna raznolikost potrebna svakoj ljudskoj vrsti.
- Ona je zajednička baština čovječanstva i trebala bi biti na dobrobit sadašnjih generacija i onih koje tek dolaze – naglasila je organizatorica manifestacije Barbara Antolić Vupora.

Podsjetimo, Svjetski dan kulturne raznolikosti prvi je put obilježen 21. svibnja 2002., na temelju UNESCO-ve Opće deklaracije o kulturnoj raznolikosti, čiji je cilj pomoći državama da na svom prostoru, poštujući i promičući kulturnu raznolikost, stvore uvjete za dijalog kultura i civilizacija u uvjetima globalizacije.

 Opširnije o tvrtki/instituciji na poveznici

Prijavite se na naš Newsletter