Poliester Brajdic

Najbolji vozači moto krosa ove nedjelje u Breznici

Typography

Da su različite politike u funkciji žitelja triju općina itekako moguće, svjedoči predstojeće moto kros natjecanje koje će se u nedjelju 2. listopada 2016. održati na moto kros stazi u Breznici.

HDZ, HNS i HSS udruženi i s jednim ciljem - mnogima zvuči kao nemoguća misija. Ipak, u slučaju općina Visoko, Breznički Hum i Breznica to je tek uobičajeni primjer dobre prakse.

Naime, ove tri najjužnije općine Varaždinske županije zajedničkim su snagama, ulaganjem i financijskom podrškom pružile organizacijsku i svaku drugu potporu sportskoj manifestaciji temeljenoj na entuzijazmu obitelji Opet iz Breznice. Od puke ideje nastale prije nekoliko godina, skupina ljubitelja moto krosa predvođenih Udrugom koja promiče sport i njenim predsjednikom Dejanom Opetom obnovila je i poboljšala vozne karakteristike postojeće moro kros staze u Breznici i uz podršku triju općina pripremila veliki moto kros spektakl, koji će se tamo održati dolazeće nedjelje.

- Zahvaljujući pomoći općina Visoko, Breznički Hum i Breznica, njihovih načelnika te nekolicine privatnih poduzetnika s ovoga područja, stekli su se uvjeti da na stazi koja na tromeđi ovih triju općina postoji od 90-tih godina, napravimo pravu moto kros utrku. Sve je spremno i uvjeren sam da ćemo u nedjelju pružiti kvalitetno domaćinstvo međunarodnoj pozivnoj utrci koje smo domaćini po prvi puta - ističe glavni organizator Dejan Opet.

- Jutro i prijepodne predviđeni su za trenažne vožnje, utrke počinju u 12.30 sati a potrajat će sve do 18 sati. Vozači će se natjecati u sedam različitih kategorija, a one najuspješnije očekuju novčane nagrade, pehari i medalje, dok će posjetitelje osim slobodnog ulaza uz moto kros stazu u Breznici ove nedjelje čekati i obilje adrenalina. Očekujemo dolazak 60-tak natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine, a uz natjecateljski program sudionici i posjetitelji utrke u šatoru će moći pronaći okrijepu u hrani i piću.

Prijavite se na naš Newsletter