Poliester Brajdic

Kolinda pozvala birače: Budite ozbiljni i ne bunite se ako vam ishod ne bude po volji

Typography

HRVATSKA predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović glasala je na prijevremenim parlamentarnim izborima te na glasanje pozvala sve birače jer su izbori, rekla je, dan kada oni odlučuju. Predsjednica je, nakon glasanja na biračkom mjestu u zagrebačkoj Bauerovoj ulici, poručila da je bitno glasati jer su slijedeći mjeseci i godine presudni za budućnost Hrvatske.

"Očekujem veću izlaznost i pozivam građane da izađu na izbore jer je danas dan kad vi odlučujete. (…) Danas moramo biti ozbiljni i ne možemo se poslije buniti ako ishod ne bude onakav kakav bismo željeli"; rekla je u izjavi novinarima nakon glasanja na koje je došla zajedno sa suprugom Jakovom.

Izađite, dajte svoj glas, rekla je te izrazila uvjerenje da će proces koji će uslijediti nakon izbora "iznjedriti vladu koja će doista brinuti o budućnosti Hrvatske".

"Mislim da Hrvatska nema vremena za gubljenje i voljela bih da nakon današnjih izbora što prije složimo vladu", dodala je.

Osudila je i nedavni napad na mlade vaterpoliste beogradskog "Partizana" u centru Zagreba, o kojem su je pitali novinar, kazavši: "Osuđujem svaku vrstu nasilja i apsolutno znate koje su moje pozicije .. osuđujem bilo kakvo nasilje prema bilo kome".

Na glasačkom mjestu u Bauerovoj prije hrvatske predsjednice svoj glas na prijevremenim parlamentarnim izborima dali su i HNS-ova Anka Mrak Taritaš, koja je 8. na listi Narodne koalicije u I. izbornoj jedinici te HDZ-ov doajen Vladimir Šeks.

Izvor: index.hr

Prijavite se na naš Newsletter