Poliester Brajdic

Kazalište, TV, film

"Antigona" u Tvornici kulture

Kazališni rock spektakl "Antigona" u Tvornici kulture u Zagrebu, 21. ožujka s početkom u 20 sati obilježit će 5. godinu igranja, uz poznate glazbenike profesionalce i nove nade.

Barbara Antolić Vupora

U sklopu obilježavanja Prešernova dana, slovenskoga kulturnoga i državnoga praznika, u varaždinskom je kazalištu u subotu Društvo za očuvanje kulturne baštine Aleksandrinka, Društvo žena Prvačine, Prosvjetno društvo France Bevk Prvačina – Prvačka pleh muzika održalo predstavu Aleksandrinke.

Otvorene jubilarne dramske igre na njemačkom jeziku Theaterspiele

U organizaciji udruge Europski kulturni krug, svake se godine u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu održavaju dramske igre na njemačkom jeziku Theaterspiele, pa su tako otvorene jubilarne, petnaeste po redu. Radi se o projektu koji je u posljednjih godina izrastao u međunarodnu manifestaciju uz jaku potporu Varaždinske županije, Grada Varaždina, Općine Vidovec, Središnjeg ureda za školstvo u inozemstvu pri Ambasadi Republike Njemačke, Zaklade podunavskih Švaba iz Stuttgarta te Udruge za popularizaciju njemačkog jezika na području Republike Hrvatske „Europski kulturni krug-EKULT”.

Više članaka ...

Prijavite se na naš Newsletter