Poliester Brajdic

U Beču u travnju preko 42.000 trkača

Ciljna linija ispred Burgtheatera © VCMVictah Sailer

Typography

Sudionici će ukupno pretrčati 750 000 kilometara, što je jednako 18 krugova oko Zemlje.

Bečki „Vienna City Marathon“ najveći je austrijski sportski događaj na kojem će ove godine sudjelovati trkači iz ukupno 125 nacija.

36. bečki maraton održat će se 6. i 7. travnja, u disciplinama maraton, polumaraton i štafeta, a sudionici će prevaliti ukupno 750 000 kilometara – što je ekvivalentno 18 krugova oko Zemlje.

Na maraton je ove godine prijavljeno više od 42 000 sudionika, a duž maratonske staze očekuje se i milijun gledatelja koji će navijati za trkače.

I ove godine utrka kreće od zgrade Bečkog međunarodnog centra, odakle se nastavlja preko mosta Reichsbrücke, kroz bečki Prater do ulice Ringstraße, Državne opere i dvorca Schönbrunn i natrag preko ulice Ringstraße i Pratera. Ciljna linija utrke nalazi se kao i svake godine između kazališta Burgtheater i zgrade gradske skupštine.

I ove godine naglasak je na humanitarnom karakteru maratona. Svaki sudionik maratona može trčati za dobrotvornu organizaciju po vlastitom izboru. Prošle je godine tako sakupljeno oko 163 tisuća eura u dobrotvorne svrhe.

Vienna City Marathon predstavlja i bitnu kariku bečkog gospodarstva. Naime, on gradu svake godine donese 94.000 posjetitelja, 127.000 noćenja i 25 milijuna turističkih prihoda.

Prijave za bečki maraton na www.vienna-marathon.com.

 

Prijavite se na naš Newsletter