Poliester Brajdic

Jean-Pascal Tricoire imenovan članom Odbora Global Compact-a Ujedinjenih naroda

Jean-Pascal Tricoire

Typography

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres imenovao je Jean-Pascala Tricoirea, predsjednika inicijative Global Compact Francuska i predsjedavajućeg i glavnog direktora korporacije Schneider Electric, u Odbor Global Compact-a Ujedinjenih naroda.

Odbor Global Compact-a UN-a ima važnu ulogu u oblikovanju strategije i politike inicijative koja djeluje kao najvažnija inicijativa Ujedinjenih naroda za odgovorno poslovanje. Predviđeno kao tijelo koje se sastoji od više zainteresiranih strana, Odbor osigurava trajno savjetovanje o strategiji i politici inicijative. Članovi Odbora su prvaci spremni i sposobni za poboljšanje misije Global Compact-a UN-a, koji djeluju u osobnom, počasnom i neplaćenom svojstvu.

Priznanje dugotrajnoj predanosti održivosti korporacije Schneider Electric

S više od 13 tisuća sudionika – kako onih koji dolaze iz kompanija tako i onih koji su iz negospodarskog okruženja – iz više od 160 država, Global Compact UN-a predstavlja najveću svjetsku inicijativu za korporativnu održivost. Njezina misija je uskladiti strategije i poslovanje kompanija s univerzalnim načelima koja se odnose na ljudska prava, rad, okoliš i borbu protiv korupcije, te poduzimati mjere kojima se poboljšavaju društveni ciljevi. “Izuzetno mi je drago pozdraviti Jean-Pascala Tricoirea u Odboru za Global Compact UN-a. Jean-Pascal je pokazao da posjeduje sposobnost vođenja u pokretanju održivosti u poslovanju, a budući da ima veliko globalno iskustvo, uvjeren sam da će njegov doprinos Global Compact-u UN-a biti izuzetno vrijedan te da će pomoći organizaciji u njezinom napredovanju. Veselim se našoj suradnji,” rekao je Paul Polman, potpredsjednik Odbora Global Compact-a Ujedinjenih naroda i glavni direktor Unilever-a.

Korporacija Schneider Electric je pristupila Global Compact-u UN-a 2002. godine te od tada dosljedno potvrđuje svoju predanost Deset načela Global Compact-a. Godine 2002., korporacija Schneider Electric je po prvi put objavila Our Principles of Responsibilty (Naša načela odgovornosti), temeljni dio predanosti svojim dionicima (zaposlenicima, partnerima, dioničarima …) koji se otad redovno dopunjuje. Korporacija Schneider Electric, kao sudionik u Global Compact-u UN-a, aktivno pristupa uključivanju svojih dobavljača u održivost, mjerenjem udjela nabava od dobavljača koji od 2004. sudjeluju u Global Compact-u UN-a, te poticanjem svojih strateških dobavljača na primjenu smjernica za društveno odgovorno poslovanje (ISO 26000) od 2012.

Maksimalno povećanje učinka održivosti kompanije Schneider na Ciljeve održivog razvoja UN-a

“Uzbuđen sam što ću i dalje doprinositi razvoju Global Compact-a UN-a svojim dolaskom u Odbor, četiri godine nakon što sam postao predsjednikom Global Compact-a u Francuskoj i 16 godina nakon dolaska u kompaniju Schneider Electric. Kao najveća svjetska organizacija za korporativnu održivost, Global Compact UN-a predstavlja ogroman kolektivni pokret za kompanije koje žele napredovati u području ljudskih i radnih prava, ravnopravnosti spolova, zaštite okoliša i etičkog poslovanja kroz Deset načela te 17 Ciljeva održivog razvoja UN-a” rekao je Jean-Pascal Tricoire.

Ciljevi održivog razvoja (SDGs) UN-a predstavljaju globalni poziv na djelovanje kako bi se uklonilo siromaštvo, zaštitio planet i osiguralo da svi narodi uživaju u miru i blagostanju do 2030. Kako se približavamo trećoj godišnjici usvajanja Ciljeva održivog razvoja, Global Compact UN-a odlučan je da djeluje kao vodeći katalizator transformacije ovih globalnih ciljeva u lokalna poduzeća. Schneider Electric, vodeća korporacija u području digitalne transformacije upravljanja energijom i automatizacije, aktivno je angažirana u ostvarenju 17 Ciljeva održivog razvoja (SDGs) kroz svoju glavnu poslovnu djelatnost i njezinih pet megatrendova održivosti: klima, cirkularna ekonomija, etika, zdravstvena pravednost i razvoj.

Kako bi poduprla svoju predanost, korporacija Schneider Electric je izradila ključni instrument za svoju misiju održivosti: Schneider Sustainability Impact. Obnovljeno i dopunjeno za razdoblje od 2018. do 2020., ovo peto izdanje odražava, holističko stajalište korporacije Schneider Electric o održivosti, na koji način napori za postizanje održivosti utječu na naš planet, njegove narode, dobit korporacije te njezinih klijenata. On uključuje i obećanja korporacije Scneider Electric svojim partnerima, klijentima i svijetu.

Prijavite se na naš Newsletter