Poliester Brajdic

Započela najveća bečka IT-konferencija – WeAreDevelopers 2018

Započela najveća bečka IT-konferencija – WeAreDevelopers 2018

Typography

Jedan od govornika ovogodišnjeg izdanja konferencije je i Mate Rimac.

Bečka konferencija „WeAreDevelopers“ koja je kako i samo ime kaže namijenjena programerima i IT stručnjacima u protekle je tri godine doživjela nevjerojatan zamah. Ovogodišnje izdanje konferencije koja je u premijernoj godini zabilježila svega 200 sudionika, okupit će oko 10.000 ljudi iz 70 zemalja svijeta, a održat se u bečkom kongresnom centru Austria Centar. Zbog velikog uspjeha prošlogodišnjeg događanja konferencija je premještena u veći prostor te je produžena za jedan dodatni dan, od 16. do 18. svibnja.

Misija konferencije omogućiti je programerima iz cijelog svijeta da se povežu i razmijene svoja znanja i iskustva. Ovog puta cilj je i privlačenje velikih međunarodnih brendova IT tržišta, a težište programa bit će razvoj internetski i mobilnih aplikacija i softvera. Aktualne teme kao što su virtualna realnost, internet stvari, robotika i umjetna inteligencija također će se naći u središtu interesa.

Kao i prethodnih godina konferencija će i 2018. okupiti mnogobrojne programere od kojih će se neki po prvi puta naći u jednom međunarodnom okruženju ove vrste. Pored klasičnih predavanja bit će organizirani i okrugli stolovi, radionice, natjecanja u kodiranju te networking događanja.
Među govornicima konferencije nalazi se i Mate Rimac, osnivač tvrtke Rimac automobili, dok će je medijski poprati i najpopularniji hrvatski računalni mjesečnik BUG.

Zvijezda konferencije je zasigurno suosnivač tvrtke Apple Inc., Steve Woznika, koji je nastupio na samom otvorenju, a neki od najzanimljivijih govornika konferencije su i Joel Spolsky (CEO Stack Overflow / suosnivač, Trello), Joseph Sirosh (VP of Artificial Intelligence), John Romero (Doom, Quake, Wolfstein 3D), Monty Munford (osnivač Mob76, SXSW) te mnogi drugi. 

Prijavite se na naš Newsletter