Poliester Brajdic

Zamjenik župana Robert Vugrin primio volontere Udruge za palijativnu pomoć „Srce“ Novi Marof

Zamjenik župana Robert Vugrin primio volontere Udruge za palijativnu pomoć „Srce“ Novi Marof

Typography

U Županijskoj palači je osmog prosinca upriličen prijem za volontere Udruge za palijativnu pomoć „Srce“ Novi Marof.

Volontere je primio zamjenik župana Robert Vugrin povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca.

- Ovo je prilika da se ljudima, volonterima koji nesebično daju svoje vrijeme i energiju zahvalimo na njihovoj pomoći. Danas smo primili volontere Udruge za palijativnu pomoć „Srce“ iz Novog Marofa. Ovim putem im zahvaljujem na pomoći i brizi oko bolesnika ali i njihovih obitelji kojima je najviše potrebna pomoć kroz razgovor i aktivnosti. Ove godine jako pričamo o palijativi pa je i ovo jedan dio priče s kojom želimo otvoriti svijest ljudi prema palijativnoj skrbi - naglasio je zamjenik Vugrin.

Udruga za palijativnu pomoć ''Srce'' Novi Marof osnovana je u srpnju 2014.,a broje 20 volontera koji su za sada jedini educirani volonteri na području Varaždinske županije za rad sa palijativnim bolesnicima i obiteljima. Skidanje stigme sa Službe Novi Marof veliku zaslugu imaju i volonteri i članovi udruge ''Srce'' koji se bave raznim aktivnostima, od uređenja cvjetnih gredica i dječjeg kutka koji prve ugledaju posjetitelji u krugu bolnice, do uređenja interijera odjela palijative da palijativni bolesnici i obitelj osjete domaćinski ugođaj.

Organiziraju obilježavanja blagdana zajedno sa dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školam, vođenje bolesnika na Sv. misu i promicanje duhovnosti kao sastavni dio palijativne skrbi.

- Želja nam je i dugoročan cilj proširiti volontiranje u palijativnoj skrbi na cijelu županiju, jer su volonteri važan dionik na svim razinama palijativne skrbi. Biti volonter u palijativnoj skrbi je plemenito i neprocjenjivo tako da zaslužuju svu pohvalu, ali volonteri dobivaju najviše, a to je ''unutarnji mir'' i zahvalnost koju spoznaju kroz rad sa palijativnom bolesnicima i obitelji - rekla je Nataša Dumbović, koordinatorica volontera palijativne skrbi Varaždinske županije i koordinatorica volontera Udruge „SRCE“.

Uz zamjenika Vugrina prijemu je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorka Horvat.

Opširnije o tvrtki/instituciji na poveznici

Prijavite se na naš Newsletter