fallback

Izložba fotografija žena iz svijeta vina "Vino na visokoj peti"

Izložba fotografija žena iz svijeta vina "Vino na visokoj peti"

Typography

Na Trgu bana Jelačića na vidikovcu na Neboderu može se razgledati izložba fotografija žena iz svijeta vina pod nazivom "Vino na visokoj peti", a inspirirana je istoimenom rubrikom na blogu autora fotografa Julia Frangena Foto Foodie.

U uvodniku za izložbu glavni urednik časopisa Svijet u čaši Željko Suhadolnik među ostalim je napisao:
„Za muškarca voljeti ženu i za ženu voljeti muškarca sasvim je normalno i logično. I voljeti vino sasvim je normalno i logično, samo, u stasanju i jednoj i drugoj ljubavi nerijetko se, barem do neke određene životne dobi, pristupa donekle pojednostavljeno. Stoga je ne tek iz umjetničkog razloga nego i iz životnog razloga i te kako važno imati spomenute dobro oko te dobar nos doslovno i dobar nos u smislu u kojemu se taj izraz koristi. Kao rezultat selektivnog pristupa lako proizađe vrlo važna personalizacija koja priču postavlja u životom, a i u umjetničkom smislu, na višu dimenziju, na stup veće kvalitete.

Julio Frangen svoje foto-radove za ovu specifičnu izložbu birao je upravo po tom zahtjevnom kriteriju koji pokazuje 20 žena uz vino u nekom posebnom momentu uhvaćenom foto-aparatom, a Frangenove modele vina za otvorenje izložbe birane su po tome da i kroz čašu na najbolji mogući način pokažu upravo vlastitu osobnost, i to ne, kao na slici, tek kroz jedan kamerom uspješno snimljeni specifični trenutak nego osobnost i posebnost za stvarno i stalno.“

Na otvorenju izložbe kušali su se pjenušci vinarija Sibon, Kos, Barun i Feravino a na pozivnici izložbe našla se štikla ukrašena kristalićima tvrtke Hoegl.
Izložba je otvorena do 6.12., a 8.12. jedan dio izložbe seli u osječki wine bar Vinska Mušica uz otvorenje na kojemu će nazočiti i jedna dama s fotografije Julia Frangena – Ana Peršurić s promocijom svojih Misal pjenušaca.