fallback

Hedonistički, poslovni i humanitarni Bakho - 12. Vino.com - međunarodni festival vina i kulinarstva, održava se 24. i 25. studenoga u hotelu Esplanade u Zagrebu

12. Vino.com

Typography

Hedonistički, poslovni i humanitarni Bakho - nazvao je poznati novinar i vinski ekspert Dvanaesti Vino.com , a zapravo najveći i najposjećeniji međunarodni festival vina i kulinarstva, koji se 24. i 25. studenoga održava u hotelu Esplanade u Zagrebu.

Festival organizira vinskim znalcima i proizvođačima vina dobro poznati Ivan Dropuljić, prof. koji je tu vrstu organizacije razvio do savršenstva.

Ove godine Festival se održava na 2500 četvornih metara izlagačke površine, a nastupit će oko 300 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, pretežito vinara, ali i popriličan broj onih što se žele pokazati s delikatesama.

Izvrsne radionice, održavaju se na visokoj i međunarodnoj razini, a hedonistički, poslovni i humanitarni Bakho uključuje i akciju Dobrotvorne udruge Pink Life, koja se skrbi o oboljelima od raka i kuhara South Side Slow Food te pripremi jela uz koja će lakše sjesti čašica, kao prigodi da se na licu mjesta ponekom donacijom pomogne potrebitima.

Govornici na pressici uz najavu Festivala u zagrebačkoj Esplanadi bili suIvan Dropuljić, prof., osnivač i direktor Festivala, Tomislav Radić, novinar i voditelj pressice, Dora Vukalović iz udruge Pink Life, Željko Suhadolnik novinar, te predstavnici vinarija - najnoviji hrvatski međunarodni dobitnici zlatnih medalja - iz Bergama s ocjenjivanja Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet insieme - Mladen Zrno iz Badela 1862 (Korlat Cabernet sauvignon 2012 supreme), Martina Krauthaker Grgić (Merlot 2015), Marijan Knežević - Feravino (Cuvee Miraz 2015).

Trebala je biti nazočna i Agrolaguna koja je u Bergamu osvojila tri zlata (Cabernet sauvignon Festigia 2011, Cabernet Sauvignon Festigia 2015 i Castello Festigia 2015) te koja je upravo u Londonu na ocjenjivanju World Cheese Awards 2017 dobila zlatnu medalju za Špin istarski miješani sir u orahovom lišcu, srebra za Špin istarski miješani sir i za istarski sir s muškatom ruža, te broncu za Špin gran istriano.